180 de deponenţi la punctele fixe şi mobile au fost înscrişi la tombola finală, din 24 octombrie, şi au participat la cea de sâmbătă, 15 octombrie, cand alţi 14 bucureşteni au fost premiaţi.
Astfel, la tragerea la sorţi care a avut loc la Primăria Sectorului 6, au câştigat premii promoţionale Hotpoint: Nica Cornelia, Angheluta Beatrice Madalina, Popescu Ioana, Neagu Elena Iulia, Iacob Mihai, Radulescu Theodora, Cheroiu Paula, Mainescu Cristina, Covrig Florica şi Costeschi Paula. Cele patru biciclete au fost câştigate de către Radulescu Valentin, Giuchici Ladislau, Toporga Georgeta şi Itu Maria Adela.
Toţi deponenţii au fost înscrişi la tombola finală, cu premii constând în aparate electrocasnice oferite de Hotpoint.
Cei care depun DEEE săptămâna aceasta vor fi înscrişi la marea tombolă finală, din 24 octombrie, la care participă toţi deponentii din toate cele 4 săptămâni de campanie. Atunci, 12 fericiţi câştigători vor fi premiaţi cu câte un frigider, o maşină de spălat sau un aragaz Hotpoint şi cadouri promoţionale Hotpoint.
Timp de 4 săptămâni, începînd cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetăţenii din Sectorul 6 beneficiază de asistenţă la debarasarea de DEEE din locuinţele lor de către echipe de colectare, în cursul unor acţiuni desfăşurate în trei zone.
Săptămâna aceasta, cetăţenii Sectorului 6 pot depune DEEE la punctele fixe de colectare din:
1. Complex Apusului – parc
2. Intersecţia 1 Mai (Compozitorilor) cu Str. Braşov – vis-à-vis de Billa (Dr. Taberei)
3. Parc Crângaşi – intrarea dinspre metrou Crângaşi
În fiecare zi de sâmbătă, în zona activă pentru colectare, vor funcţiona puncte fixe de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comandă, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. În acest scop, din data de 24 septembrie, a functionat un call-center permanent pe întreaga durată a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetăţenii pot obţine detalii despre actiune şi pot programa preluarea gratuită de la domiciliu a deşeurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponenţilor vor fi preluate până sâmbătă, 22 octombrie, între orele 10.00-17.00.
Prin colectarea selectivă, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, prin reciclarea corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec şi Primăria Sectorului 6 este cu atât mai important cu cât ţinta de colectare impusă de Uniunea Europeană statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor în fiecare an, iar România are o rată de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor în ultimii ani.
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.