Petrecerea a fost organizată în tunelul de la Săcel (Sibiu), care are o lungime de 340 de metri, fiind primul tunel pe o autostradă din România. La aceasta au luat parte aproximativ 400 de angajaţi ai firmelor care au lucrat la lotul al patrulea al autostrăzii Sibiu – Orăştie, care se întinde între Sibiu şi Sălişte. În tunel au fost instalate mai multe mese, pe care au fost întinse platouri cu mâncare, precum şi grătare pe care au fost prăjiţi cârnaţi, scrie Mediafax.
Sorin Scarlat, directorul adjunct al asocierii de firme Astaldi SpA – Euro Construct Trading 98 SRL – Astalrom SA, care a construit acest tronson de autostradă, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că petrecerea în tunel a fost organizată pentru toţi angajaţii care au lucrat la autostradă, „în semn de apreciere a muncii lor”, întrucât lucrările au fost finalizate.
„Lucrările sunt finalizate, mai sunt doar mici lucruri de făcut, care ţin de curăţarea zonei. Aşa am considerat noi că trebuie să organizăm o petrecere pentru toţi angajaţii, în semn de apreciere a muncii lor, având în vedere că s-a încheiat lucrarea”, a declarat Sorin Scarlat.
Întrebat de ce a organizat petrecerea în tunel, Scarlat a răspuns: „A fost o petrecere a angajaţilor, nimic mai mult. Aşa am considerat noi că tunelul este o zonă în care se poate organiza această petrecere a angajaţilor”.
Sorin Scarlat a precizat că au participat la petrecere peste patru sute de angajaţi care au lucrat în zonă.
Potrivit sursei citate, lotul patru din autostrada Sibiu – Orăştie va fi inaugurat joi, cel mai probabil în prezenţa premierului Victor Ponta. De altfel, tot joi vor fi inaugurate şi tronsoanele unu şi doi ale autostrăzii.
Lotul patu din autostrada Sibiu – Orăştie are o lungime de 16,2 kilometri, de la Sălişte la capătul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, valoarea contractului fiind de 484 milioane lei fără TVA, din care aproximativ 412 milioane lei sunt finanţare europeană. Tronsonul, realizat de asocierea firmelor Astaldi SpA – Euro Construct Trading 98 SRL -Astalrom SA, cuprinde două noduri rutiere, două viaducte de 925 metri, două poduri de 42 metri, patru pasaje peste autostradă de 26 metri, două pasaje peste calea ferată de 40 de metri şi primul tunel de autostradă din ţară, lung de 340 de metri.
Lotul al treilea al autostrăzii se întinde între Sălişte (judeţul Sibiu) şi Cunţa (judeţul Alba) şi are puţin peste 21 de kilometri. Din cauza alunecărilor de teren din zonă, lucrarea nu este finalizată odată cu celelalte trei loturi, termenul de execuţie fiind sfârşitul anului viitor.
Al doilea lot se întinde între Vinţişoara şi Cunţa, lucrările fiind executate de Straco Grup SRL şi Studio Corona SRL Civil Engineering în baza unui contract de aproximativ 380 de milioane de lei, fără TVA.
Lotul unu al autostrăzii se întinde între localităţile Vinţişoara (judeţul Alba) şi Orăştie (judeţul Hunedoara), are 24 de kilometri şi a fost realizat de Strabag în baza unui contract de circa 551 milioane de lei, fără TVA.
Ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Şova, a declarat, în 6 decembrie, la Lancrăm (judeţul Alba), după inspecţia pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie, că circulaţia pe trei din cele patru loturi ale autostrăzii va fi deschisă până la Crăciun, spunând că a mers cu 160 km/oră şi că „maşina era lină”. În ceea ce priveşte lotul trei al autostrăzii, unde lucrările nu vor fi terminate acum, Şova a afirmat că aici au apărut mai multe probleme cu terenul, însă acestea nu sunt pe coridorul autostrăzii, ci pe dealurile din apropiere, care alunecă spre autostradă.
Lucrările la autostrada Sibiu – Orăştie au debutat în octombrie 2011, în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a fostului ministru Anca Boagiu.