Vineri dimineaţă, angajaţii Diviziei Petrochimice Bradu, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, au plecat în marş din faţa unităţii, ajungând în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, unde a avut loc un miting de protest în faţa sediului Prefecturii şi Consiliului Judeţean Argeş, scrie Mediafax.
„Jandarmeria Argeş şi Primăria Piteşti au aprobat marşul şi mitingul nostru, care se va încheia la ora 13.00”, a declarat liderul Sindicatului „Unirea”, Marian Dumitru.
O delegaţie a protestatarilor urma să fie primită la discuţii de prefectul judeţului, Cristian Soare.
„Organizatorii mitingului, care au dat asigurări că vor lua toate măsurile pentru a nu fi perturbat traficul pietonal în zona centrală, a solicitat ca o delegaţie formată din cinci membri să fie primită de prefectul judeţului Argeş”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.
În ultimele trei săptămâni, angajaţii de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat zilnic, blocând în mai multe rânduri două drumuri naţionale, iar marţi aproximativ 1.000 de salariaţi de la cele două unităţi au protestat în faţa Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi.
Divizia Petrochimică Bradu, de lângă Piteşti, aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.