Cei aproximativ 300 de imigranți și refugiați, cărora li s-a permis să treacă frontiera, sunt în majoritate irakieni și sirieni.
De-a lungul zilei de duminică, Macedonia nu a lăsat aproape niciun imigrant să-i treacă frontiera, în timp ce cu o zi înainte 300 de irakieni și sirieni fuseseră autorizați să intre pe teritoriul său.
Macedonia este prima țară de pe ruta balcanică, utilizată de către imigranții care sosesc în insulele grecești din Turcia cu scopul de a ajunge în țările Europei Centrale și de Nord.
După restricțiile impuse săptămâna trecută de către Austria, Croația, Slovenia — țări membre ale Uniunii Europene—, precum și de către Macedonia și Serbia, care au limitat numărul de imigranți cărora li s-a permis intrarea pe teritoriul lor, Grecia a avertizat că aproape 70.000 de persoane riscă să fie blocate pe teritoriul său în luna martie, față de 22.000 în prezent.
O reuniune ministerială extraordinară era programată luni la Atena pentru a elabora un plan de ‘urgență’ în scopul rezolvării acestei probleme, au indicat mass-media elene.
Atena a protestat în mod repetat împotriva deciziilor ‘unilaterale’ ale anumitor țări din cadrul Uniunii Europene, în special Austria, în privința crizei imigranților. Premierul grec Alexis Tsipras a cerut vineri o ‘distribuire proporțională’ a responsabilităților între toate țările membre pentru a păstra unitatea în Europa.
La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a afirmat duminică seara că UE nu poate lăsa Grecia ‘să se scufunde în haos’ în fața afluxului de imigranți.