Pe de altă parte, declinul şi pierderea de specii de animale, floră şi faună, habitate şi ecosisteme sunt văzute de 53% dintre cetăţenii români ca o problemă foarte gravă, potrivit Agerpres.
De asemenea, 86% dintre repondenţi sunt întru totul de acord că bunăstarea noastră şi calitatea vieţii depind de natură şi biodiversitate, iar în ceea ce priveşte măsurile concrete pe care cetăţenii le aşteaptă pentru protejarea biodiversităţii, eurobarometrul arată că 89% dintre cei intervievaţi îşi doresc o mai bună informare asupra importanţei biodiversităţii.
În plus, 85% dintre români consideră că este nevoie de sporirea bugetelor pentru protejarea naturii, în timp ce 74% dintre aceştia doresc recompense financiare (în sectoarele agricol, piscicol etc) pentru conservarea naturii.
WWF România a organizat, miercuri, o dezbatere cu specialişti în politici publice şi conservarea naturii pe tema fondurilor europene alocate în perioada 2014 – 2020 pentru dezvoltarea capitalului natural.
Ministerul Fondurilor Europene /MFE/ a prezentat, recent, ultima versiune a Acordului de Parteneriat pe care România îl va încheia cu forul european.
WWF România este membru activ în Comitetul însărcinat cu elaborarea acestui document strategic ce trasează liniile de dezvoltare a României în perioada 2014 – 2020.