„A avut loc și un schimb de vederi pe teme de actualitate europeană, precum gestionarea migrației, principala provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent. Cei doi oficiali au exprimat poziții similare, considerând că este esențială consolidarea frontierelor externe ale Uniunii”, informează un comunicat al Guvernului.
Citeşte şi: Peter Szijjarto afirmă că Ungaria susţine aderarea rapidă a Bulgariei la spaţiul Schengen
Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor s-a subliniat interesul reciproc pentru aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe oportunitățile cooperării economice, energetice și în domeniul infrastructurii, scrie Agerpres.
Cei doi înalți demnitari și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea interconectării infrastructurii regionale, factor în măsură să contribuie la întărirea cooperării bilaterale și la dezvoltarea regiunii Europei Centrale și de Est, menționează Executivul.
Ungaria nu construieşte momentan un gard la graniţa sa cu România, dar această decizie ar putea fi reconsiderată în viitor, în funcţie de felul în care evoluează situaţia în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, a declarat vineri, la Bucureşti, ministrul Peter Szijjarto, aflat în vizită oficială, la invitaţia omologului său român, Lazăr Comănescu.
„Nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care fac necesare măsuri ulterioare”, a declarat Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă comună, în urma întrevederii cu omologul său român, Lazăr Comănescu.
Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, efectuează o vizită oficială la București la invitația omologului său român.