PETIŢIE ONLINE: Semnează şi tu pentru graţierea lui Gică Popescu!

DOSARUL TRANSFERURILOR i-a adus lui Gică Popescu o condamnare DE TREI ANI ŞI O LUNĂ CU EXECUTARE chiar cu o zi înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF.
Daniel Spătaru
07 mart. 2014, 15:54
PETIŢIE ONLINE: Semnează şi tu pentru graţierea lui Gică Popescu!

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare. Susţinătorii lui intenţionează să-i trimită o cerere de graţiere lui Traian Băsescu. 

Dunarea Calafat, prima echipa din cariera a lui Gica Popescu, va depune un memoriu la presedintele Traian Basescu pentru gratierea fostului capitan al nationalei, condamnat la 3 ani o luna si 10 zile de inchisoare in Dosarul Transferurilor. Oamenii de sport, politicieni sau simpli suporteri sunt gata să semneze pentru graţierea lui Gică Popescu, simbolul Generaţiei de Aur, care şi-a recunoscut şi asumat vina pentru acuzaţiile din DOSARUL Transferurilor. 

Cum se face graţierea, ce prevede legea

Legea prevede însă că graţierea individuală poate fi solicită de inculpat sau de către rudele acestuia. „Cererea de graţiere individuală, împreună cu actele anexate, se adresează Preşedintelui României şi poate fi făcută de:  a) persoana condamnata, aparatorul ori reprezentantul legal al acesteia;  b) sotul persoanei condamnate, ascendentii, descendentii, fratii, surorile ori copiii acestora, precum si de aceleasi rude ale sotului persoanei condamnate. „, se arată în legea 546/2002, legea privind graţierea şi procedura acordării graţierii.

Astfel că şi în cazul lui Gică Popescu graţierea poate fi cerută de către el însuşi, de avocaţii săi sau de către familia sa. Astfel că o petiţie înaintată de către personalităţi publice, precum Crin Antonescu, devine inutilă dacă graţierea nu este solicitată de Gică Popescu sau rudele sale.  

GICĂ POPESCU, o carieră de excepţie

Gică Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1967, la Calafat, judeţul Dolj şi a început fotbalul la echipa oraşului natal, Dunărea. A debutat în Divizia A la formaţia Universitatea Craiova, pe 9 iunie 1985, în meciul cu FC Braşov, scor 1-0. A evoluat la Universitatea pînă în anul 1990, cu o întrerupere de un retur, în anul 1988, cînd a jucat la Steaua.

Între anii 1990 şi1994 a evoluat 83 de meciuri şi a înscris 18 goluri la formaţia olandeză PSV Eindhoven, cucerind două titluri ale Olandei, iar după o jumătate de sezon petrecută la echipa engleză Tottenham Hotspur, unde a jucat 23 de partide şi a marcat 3 goluri, a semnat în 1995 cu FC Barcelona, unde a activat pînă în 1997. Desemnat căpitan al echipei catalane, pentru care a disputat 68 de jocuri şi a avut 9 reuşite, Popescu a câştigat cu aceastã formaţie Cupa Cupelor şi Cupa Spaniei.

Citeşte şi: Mărturii dureroase ale părinţilor lui Gică Popescu: E o palmă de la Dumnezeu VIDEO

S-a transferat în 1997 la gruparea turcă Galatasaray Istanbul, cu care a cucerit trei titluri de campion, două Cupe ale Turciei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei. Popescu a jucat 109 meciuri şi a înscris 5 goluri pentru Galatasaray.

Din anul 2001 s-a transferat la formaţia italiană Lecce, iar în vara anului 2002 a revenit în ţară, pentru a juca la formaţia Dinamo Bucureşti. Popescu şi-a reziliat contractul cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare în luna noiembrie 2002, după numai câteva etape, semnând în luna ianuarie 2003 un contract cu clubul din prima ligă germană Hannover 96, înţelegere pe care şi-a reziliat-o la sfârşitul sezonului 2003, când s-a retras din activitate.

A fost declarat de şase ori cel mai bun jucător român, în anii 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996.

Gică Popescu a debutat în echipa naţională a României pe 20 septembrie 1988, la partida amicală România-Albania, adunînd în total 115 selecţii şi înscriind 16 goluri. A participat la trei turnee finale ale Cupei Mondiale (Italia 1990, SUA 1994, Franţa 1998) şi la două turnee finale de Campionat European (Anglia 1996, Belgia şi Olanda 2000). Popescu s-a retras din echipa naţională după înfrîngerea suferită, la sfîrşitul lunii martie, de reprezentativa României, pe teren propriu, cu scorul de 2-5, în faţa Danemarcei, în preliminariile Euro 2004.

Premierul Victor Ponta regretă să-l vadă pe Gică Popescu după gratii

După încheierea carierei, Popescu a devenit impresar, alături de fraţii Ioan şi Victor Becali. De asemenea, el s-a împlicat în organizarea unor evenimente caritabile, desfăşurate sub numele de Seara Campionilor. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2005, a renunţat la impresariat pentru a-şi depune candidatura la conducerea FRF.

Ca om de afaceri, Popescu a dat greş însă cu unele investiţii pe care le-a făcut. În 2006, Popescu a inaugurat în oraşul natal, Calafat, un hotel modern cu 40 de camere, pe care avea să-l închidă patru ani mai târziu din lipsă de clienţi. O altă afacere neinspirată s-a dovedit a fi construirea unui bazar în apropierea Pieţei Rahova din Capitală, în care a investit aproximativ 10 milioane de euro, alături de doi parteneri, societatea aflându-se în momentul actual în insolvenţă. Nici în domeniul fotbalului, afacerile lui Gheorghe Popescu nu s-au dovedit a fi de succes, şcoala de fotbal care îi purta numele fiind executată silit de ANAF pentru datorii şi închisă ulterior, iar la jumătatea anului 2013 a fost nevoit să se retragă de la gruparea Chindia Târgovişte în urma deciziei autorităţilor din Dâmboviţa de a nu mai investi. Cu toate acestea, fostul căpitan al Barcelonei este încrezător în afacerile pe care le derulează în domeniul imobiliar şi al energiei eoliene, averea sa fiind estimată la aproximativ 20 de milioane de euro.

Gică Popescu a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2008, ulterior fiind trimis în judecată alături de Gheorghe Nețoiu, Victor Becali, Ioan Becali, Mihai Stoica, George Copos, Jean Pădureanu şi Cristian Borcea pentru ilegalităţi comise în transferul mai multor fotbalişti. Popescu a fost acuzat că a primit un comision de un milion de dolari în urma transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul, venit pentru care a plătit ulterior impozitul aferent.

Gică Hagi: „Cum să-l bagi pe Gică Popescu la puşcărie?” 

Întrebat cum vede faptul că fostul fotbalist Gică Popescu se află acum după gratii, Hagi a răspuns: „Sunt şocat! Cum să-l bagi pe Gică Popescu la puşcărie? Nu vreau să comentez decizia justiţiei. Ce rost ar avea? Până la urmă nu asta contează… Eu nu pot să cred nici acum, când vorbim noi, că el se află la închisoare. Pur şi simplu sunt şocat, nu-mi revin. Aşa trăiesc eu de când am auzit această veste cumplită…”, scrie Libertatea.

Gheorghe Hagi este de părere că Popescu „a greşit, şi-a recunoscut vina, a reprezentat cu cinste România pe terenul de fotbal, merită puţin respect”. 

Victor Ponta: Victor Ponta: Ca simplu cetăţean, susţin graţierea lui Gică Popescu. Ca premier, nu mă pronunţ

Victor Ponta a refuzat să se pronunţe „în calitate de şef al Executivului” pe marginea condamnării la închisoare a fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gică Popescu, pentru evaziune fiscală.

„Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere”, a spus Victor Ponta pentru 

Crin Antonescu va semna petiţia pentru graţierea lui Gică Popescu: Trebuie să ne preţuim simbolurile naţionale

Premierul Victor Ponta îşi exprimase şi în prealabil, la România TVpărerea de rău vizavi de încarcerarea lui Gică Popescu, însă a subliniat că nu vrea ca sentimentul său să fie confundat cu o critică la adresa sentinţei judecătorilor. „Fără niciun fel de legătură cu nimic altceva şi fără a influenţa nimic, contesta nimic, nicio decizie a nimănui, când voi păşi prima dată pe un teren de fotbal, voi avea un sentiment ciudat când mă gândesc la singurul român care a fost căpitan al Barcelonei şi a ridicat Cupa Cupelor în braţe”, a spus premierul.

Citeşte şi Zgonea este PRO GRAŢIERE în cazul Gică Popescu: „Este un SIMBOL pentru mine”

GRIGORE CARTIANU, argumente pentru graţierea lui Gică Popescu

1. Gică Popescu a fost un sportiv de mare valoare, care a reprezentat cu cinste România timp de 18 ani, evoluând trei ani în echipa naţională de juniori (1985-1988) şi 15 ani în prima reprezentativă (1988-2003). Pentru „naţionala mare” a jucat în 115 meciuri, a marcat 16 goluri şi a participat la cinci turnee finale – trei mondiale (1990, 1994, 1998) şi două europene (1996, 2000). De şase ori a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului (1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996), şi asta într-o perioadă cu o concurenţă extraordinară: Hagi, Lăcătuş, Dan Petrescu, Răducioiu, Sabău etc.

2. A fost un caracter puternic, un sportiv-model, cu o conduită ireproşabilă, fiind desemnat să poarte banderola de căpitan atât la echipa naţională, cât şi la un mare club european precum FC Barcelona. Nu a fost implicat în scandaluri nici în timpul carierei sportive, nici ulterior.

3. Spre deosebire de ceilalţi condamnaţi din „Dosarul Transferurilor”, Gică Popescu a dovedit bună-credinţă, grăbindu-se să plătească statului impozite de 400.000 de euro în momentul în care a fost avertizat public că se află în culpă.

4. A câştigat zeci de milioane de euro, ca fotbalist, în străinătate (Olanda, Anglia, Spania, Turcia, Italia, Germania), bani pe care în cea mai mare proporţie i-a investit în România, creând locuri de muncă şi generând activităţi economice.

5. Ca manager a organizat meciuri de caritate, mobilizând fotbaliştii „Generaţiei de Aur” pentru a strânge fonduri destinate unor cauze sociale. Un singur exemplu: secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Craiova a fost modernizată în urma unui asemenea spectacol, dar pentru că încasările nu au fost suficiente, Gică Popescu a contribuit cu 100.000 de euro din banii personali.

6. S-a comportat cu demnitate în relaţia cu instanţa, cu presa, cu autorităţile statului, neapelând la retorica nocivă a „proceselor politice” sau a „Justiţiei care acţionează la comandă”, atât de frecventă în mediul politico-infracţional.

7. A plătit deja enorm pentru ilegalitatea comisă, suportând blamul public, văzându-şi ştirbit prestigiul pe plan internaţional şi ratând şansa de a deveni preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Conform sentinţei pronunţate de instanţă, Gică Popescu ar trebui să fie eliberat pe 14 aprilie 2017, adică după o detenţie de 1.137 de zile. Semnaţi şi voi PETIŢIA RomaniaTV.net pentru GRAŢIEREA „Baciului” Gică Popescu!


DailyBusiness
Senatul a dat undă verde. Medicamentele care DEVIN droguri periculoase
Spynews
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care au o șansă unică până în decembrie. Trei nativi pot da de bani și de noroc
Capital.ro
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Playtech.ro
Ramona Olaru se mută într-un apartament de 300.000 de euro. A investit o avere în noua locuință
DailyBusiness
Programul Family Start oferă cel mai avantajos credit de pe piață
Adevarul
Autostrada cu tuneluri, de zece ori mai scumpă decât ar fi fost în anii 2000. Urșii nevăzuți, „vinovați” de soarta autostrăzii
wowbiz.ro
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora
Spynews
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România: ”Cu ce mai cânt, mă descurc”
Spynews
Un fotbalist a murit pe teren, după ce a fost lovit de un fulger! Alți cinci jucători au fost grav răniți. Tragedia a fost filmată | VIDEO
Evz.ro
Nativii care vor trăi șocul amoros al vieții. Vor fi înșelați în noiembrie
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care a provocat tragedia de la 2 Mai
Cancan.ro
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Toți proprietarii de mașini trebuie să declare la primărie. Este obligatoriu în România
StirileBZI
Pensiile cresc cu 1.300 de lei! Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau cunoscute în Târgu Mureș
substantial.ro
Dispozitive incendiare trimise prin DHL, suspectate ca parte dintr-un complot rusesc
MediaFlux
Se VERIFICĂ TOATE PENSIILE! CASA de PENSII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
Puterea.ro
Mugur Isărescu este mai ,,sărac” cu un milion de lei, dar așteaptă câștigurile din dobânzi