Petre Daea, despre deciziile UE privind reducerea consumului de carne: ”Mâncăm ce am mâncat dintotdeauna şi mâncăm în continuare”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni, că în ciuda deciziilor UE, românii nu vor renunța prea ușor la carne.
Alina Costache
27 feb. 2023, 08:37
Petre Daea, despre deciziile UE privind reducerea consumului de carne: ”Mâncăm ce am mâncat dintotdeauna şi mâncăm în continuare”

Reducerea consumului de carne a fost decisă de Uniunea Europeană. Între țările afectate de această decizie este și România, dar ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu crede că românii vor renunța la carne. ”Mâncăm ce am mâncat dintotdeauna şi mâncăm în continuare”, a spus Petre Daea, sâmbătă, în cadrul vizitei la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni.

„Nu întâmplător am spus aici despre formele de sprijin. Nu întâmplător am spus că în continuare vom susţine creşterea efectivelor de animale. Este nevoie să facem acest lucru, să lucrăm terenul şi din rodul pământului şi din grajdurile cu animale să ne obţinem materia primă. (…) Sigur, există şi boli şi dăunători, inclusiv la plante, unde sunt chiar mai mulţi dăunători”, a mai adăugat Daea.

Citește și: Petre Daea apără vaca: ”Este specia care trece prin mari greutăți. Acest animal trebuie protejat și sprijinit”

Daea a explicat că în acest an Ministerul Agriculturii are în plan noi investiţii în agricultura României, în special în zona de creştere a animalelor.

”Sunt 71 de noi obiective de investiţii în agricultura României, în zona acesta a creşterii porcului şi a păsărilor, din care 28 sunt pentru reproducţia de carne la suine, în aşa fel încât să reducem şi să eliminăm importul de de material biologic, ştiindu-se că astăzi suntem tributari în acest domeniu şi suntem legaţi şi dependenţi de importurile de material biologic din afara ţării. Lucrurile acestea le-am făcut acum şi au început aceste obiective, noi am făcut contractele pentru executarea acestora. În câţiva ani de zile lucrurile se îndreaptă şi în acest domeniu”, a mai ministrul Agriculturii.

Citește și: Petre Daea apără şoriciul românesc: ”Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodării”

De asemenea, ministrul Agriculturii a declarat că avem posibilitatea acum, prin Planul Naţional Strategic, de a reface patrimoniul pomicol al României, dar e nevoie să găsim modalitatea practică de a îndepărta „zgura birocratică” care încetineşte mersul investiţiilor.

„Pomicultura necesită multă atenţie, avem posibilitatea acum, prin Planul Naţional Strategic, să refacem patrimoniul pomicol al României, sector prioritar în domeniul investiţiilor ce trebuie susţinut, e nevoie să găsim modalitatea practică de a îndepărta „zgura birocratică” care încetineşte mersul investiţiilor. Avem suportul ştiinţific al specialiştilor de aici, de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti Mărăcineni, capacitatea de exprimare tehnică şi gradul mare de interes al acestora. Haideţi să accelerăm drumul spre îmbunătăţirea activităţii din pomicultură!”, a subliniat Petre Daea, într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului.

 

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'