Petre Daea a dorit să evalueze, la fața locului, împreună cu specialiștii, care sunt pagubele provocate de grindină. „O parte din suprafață a fost afectată. Cu specialiștii, la fața locului, stabilim măsurile tehnice ce trebuie luate în continuare în așa fel încât să putem să dirijăm vegetația în plantație și să corectăm ce a stricat natura. Într-un cuvânt, suntem acolo unde este nevoie și specialiștii acționează indiferent de zi, de oră, de vreme. (…) Este vorba de plantația de vii. Sunt aici într-o fermă unde sunt în jur de 100 de hectare și jumătate a fost afectată. Specialiștii au stabilit să intre, când timpul va permite, la tratament cu substanțe cuprice pentru a cicatriza rănile produse. Sigur că producția e afectată, vom vedea gradul de afectare urmărind evoluția de aici încolo„, a declarat Petre Daea, la România TV.
El susține că marţi au fost lansate 16 rachete antigrindină și nu a dorit să comenteze acuzațiile ministrului Mediului Grațiela Gavrilescu, cea care a declarat că sistemul antigrindină nu a fost pus în funcțiune în ciuda avertizării de grindină de la ANM. „Nu vreau să comentez ce a spus doamna vicepremier (…) Aseară, azi-noapte, astăzi am stat de vorbă cu specialiștii din domeniu care mi-au spus după episodul de ieri, când în această zonă s-au lansat 16 rachete care n-au putut să facă față situației date întrucât formațiunile de gheață s-au realizat undeva la 11.000 de metri înălțime, iar lansatoarele noastre de grindină acționează până la 8.000 de metri.
Iată că am fost puși într-o situație fără precedent: nu s-a întâmplat niciodată în România ca să fie grindină înainte de 1 mai. Noi am fost pregătiți încă din 15 aprilie, urmare a acestei pregătiri, ieri s-a activat sistemul antigrindină și au fost lansate 16 rachete, dar din nefericire fără rezultat. Sistemul este bun, a protejat până acum, dar natura a fost mai puternică„, a explicat Petre Daea.