Petre Daea: Reconversia în viticultură a fost un succes

România a făcut "pași enormi" în domeniul viticulturii, unde reconversia a reprezentat "un succes", a apreciat ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent duminică la Jidvei, pe Valea Tîrnavei Mici, unde se află una din cele mai importante podgorii din țară.
Filip Stan
17 sept. 2017, 19:56
Petre Daea: Reconversia în viticultură a fost un succes

„România a făcut pași enormi, s-a ridicat mult în ultimii ani. Reconversia în viticultură a fost un succes, iar aici (la Jidvei — n.r.) și în altă parte lucrurile stau foarte bine. România are acum o piață bună de desfacere și are cu ce să participe pe această piață extrem de pretențioasă”, a declarat presei ministrul Agriculturii.

Prezent la Ecoul Galei Laureaților Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, desfășurată duminică la Jidvei, Petre Daea a vizitat și plantația și crama companiei care deține podgoriile de pe Valea Târnavei Mici.

„Am vrut să văd la fața locului ce se întâmplă, dacă s-a început recoltatul. S-a recoltat aproape o treime din suprafață. (…) ce se face aici este un exemplu de urmat pentru mulți”, a declarat ministrul Agriculturii.

Daea a opinat că acest sector este unul extrem de important și bine pus la punct, atât în câmp, cât și în vinificație.

Întrebat dacă viticultorii sunt sprijiniți suficient, ministrul a răspuns afirmativ, susținând și că aceștia „se află la un nivel în care pot să trăiască pe picioarele proprii”, situație „de apreciat”, potrivit acestuia, scrie Agerpres.

În altă ordine de idei, ministrul Agricultorii a anunțat că începând de anul viitor va fi demarat un program de susținere pentru cele „două rase românești consacrate (de porc — n.r.), cu potențial și care merită să fie crescute în gospodăria țărănească și să fie valorificate superior în zona industriei alimentare”, respectiv Mangalița și Bazna.

„Știm foarte bine calitatea cărnii și este important și necesar să o valorificăm în folosul consumatorului și în câștigul fermierului”, a conchis Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, duminică, în Alba și la un festival pastoral desfășurat în Munții Sebeșului, la Loman.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!