Pentru început, trebuie să determinăm sectoarele din casă cu ajutorul unei busole. Aşa aflăm unde nu trebuie să punem bradul.
„Să evităm pe cât posibil zona de est. În est nu trebuie să avem luminiţe de culoare roşie, e de preferat să nu avem nici brad, nici plante, ci să punem foarte multe obiecte din metal. Obiecte din metal pot fi clopoţeii aceştia, sau chiar clopoţei de Crăciun. Putem să avem un bol cântător care scoate un sunet minunt şi are capacitatea de a dizolva energiile negative. Ar fi o idee foarte buna sa avem in zona de SV 2014 bradul de Craciun„, a explicat Diana Roman, specialist Feng Shui la România TV.
Şi masa de Crăciun trebuie amplasată în Sud Vest. Dacă totuşi nu reuşim acest lucru, există soluţii.
„Dacă masa e pusă pt că aşa ne obligă spaţiul in Est, care e f nefastă, e imp să nu punem nimic roşu, să nu punem lumânărele şi să căutăm beteală, clopoţei, tacâmuri din metal, de culoare argintie, aurie, deci să evităm tot ce înseamnă culoare vie„, mai spune specialistul.
Este bine să evităm însă şi Nord Vestul şi Sudul casei.
„In NV este energia anuala care aduce piedici, obstacole, intarzieri, accideente, şi e bine să nu dinamizăm zona prin activitatea noastră, ci să punem decoruri de metal„, a declarat Diana Roman.
Specialiştii spun însă că în Feng shui există 144 de tipuri de case, iar pentru a afla mai detaliat ce elemente ne ajută să ne bucurăm de armonie, trebuie să facem o consultaţie personalizată.