Petrecere în cartierul lui Radu Mazăre. Protestarii se bucură pentru ELIBERAREA edilului

Bucurie fără margini în cartierul social Henri Coandă, ridicat de Radu Mazăre din Constanţa. De cum au aflat că primarul este eliberat, oamenii au dansat şi aplaudat în stradă şi au ţipat de bucurie. Oamenii au fost extrem de fericiţi când au auzit că Radu Mazăre a fost eliberat sub control judiciar. Primarul Constanţei nu are voie să părăsească ţara.
Alina Costache
09 apr. 2014, 19:53
Petrecere în cartierul lui Radu Mazăre. Protestarii se bucură pentru ELIBERAREA edilului

Peste o sută de locuitori ai campusului social Henri Coandă din Constanţa au venit în faţa primăriei ca să ceară eliberarea lui Radu Mazăre. Marţi şi miercuri oamenii au scandat lozinci pentru eliberarea primarului.

Oamenii au venit cu pancarte pe care au scris: „Jos DNA! Mazăre vom fi alături de tine! Jos Băsescu!„. După ce a fost reţinut de DNA, protestatarilor le este frică să nu rămână pe străzi. O femeie care nu a fost de acord cu protestul şi care se afla în faţa primăriei din Constanţa a fost la un pas de a fi linşată.

La nici un minut după ce au aflat că primarul Radu Mazăre va fi eliberat, locuitorii cartierului Henri Coandă au ieşit din case cu ce aveau pe ei şi s-au bucurat de veste.

Judecătorii ICCJ au decis ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va fi cercetat în libertate sub control judiciar. Atât el, cât şi omul de afaceri Avraham Morgenstern vor fi eliberaţi, însă au primit interdicţia de a părăsi ţara.

Domnul Mazăre a fost extrem de calm şi clar în legătură cu întrebările ce i-au fost puse. Domnul primar chiar a precizat că poate să lămurească aceste lucruri. A fost o serie de lucruri tehnice. Sunt convins că el a convins instanţa de judecată şi faţă de care nu a avut niciun fel de rezerve în a explica şi a lămuri. S-a apărat spunând că tot ceea ce a făcut, a făcut numai în conformitate cu legea„, declara Ioan Cazacu, avocatul lui Radu Mazăre, cu puţin timp înainte de aflarea deciziei judecătorilor ICCJ.

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut marţi seară de DNA sub acuzaţia de luare de mită.

„Am construit cel mai ieftin cartier pentru săraci şi uite unde am ajuns. Ruşine Băsescu”, a spus Mazăre, care a fost urcat în de mascaţi în dubă şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Edilul Constanţei a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită – 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre de la un afacerist israelian.

Elan Schwartzenberg şi Radu Mazăre sunt buni prieteni, iar primul ar fi trecut prin conturile sale banii primiţi ca mită de primarul Constanţei, trecându-i prin mai multe offshore-uri din străinătate pentru a le pierde urma.

În acelaşi dosar, DNA solicita şi arestarea preventivă a omului de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de dare de mită.

„La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţine DNA într-un comunicat.

Citeşte şi ELAN SCHWARZENBERG, intermediar în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de luare de mită

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden, diagnosticat cu Covid, își întrerupe campania electorală
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'