Pfizer a început testarea vaccinului pe copii. Reprezentanții companiei au anunțat că primele doze de vaccin Pfizer au fost administrate copiilor pentru a observa tolerența și imunitatea. ”Am administrat primele doze la copii pentru a evalua siguranţa, modul în care este tolerată şi imunogenitatea vaccinului, pentru a preveni Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani,” a declarat compania americană, potrivit Le Figaro.
Imunogenitatea este capacitatea de a declanşa un răspuns imun. Trei puncte diferite vor fi cercetate mai întâi, conform detaliilor studiilor clinice publicate online. „Sperăm că vaccinul poate fi pus la dispoziţia acestor copii mai mici până la începutul anului 2022. Suntem mândri că putem începe acest studiu atât de necesar pentru copii şi familii care aşteaptă cu nerăbdare o opţiune pentru a se vaccina” a mai precizat Pfizer.
Citește și: Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL
În prezent, vaccinul Pfizer este administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, în țările în care este autorizat. De asemenea, este în curs de studiu pe mai mult de 2.200 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cercetări ale căror rezultate Pfizer speră să le facă publice „în curând.”
Pfizer a început testarea vaccinului pe copii. De asemenea, și compania americană Moderna a anunțat că a început studiile pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani.
Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate
Durata imunității la coronavirus după infectare poate varia foarte mult de la persoană la persoană, potrivit datelor unui studiu. Astfel, în anumite cazuri, imunitatea ar putea dura chiar şi zeci de ani. Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Oamenii de ştiinţă spun că unii indivizi care aveau anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 au experimentat scăderea nivelului acestor anticorpi după doar câteva zile sau chiar câteva săptămâni.
Mai mult de o treime dintre participanți nu au avut modificări ale nivelurilor de anticorpi după cel puțin șase luni și unii chiar au observat o creștere a nivelului de anticorpi, sugerând că imunitatea lor ar putea dura zeci de ani. Cel puțin 10% nu au avut niciodată niveluri detectabile de anticorpi. Echipa de cercetători de la Duke-NUS Medical School din Singapore, spune că descoperirile dovedesc că unii pacienți infectați anterior au un risc mai mare decât alții de reinfectare.
Citește și: ROVACCINARE. Noi reguli privind programarea în etapa a III-a