Piaţa Sudului se închide UN AN pentru modernizări

Primăria Sectorului 4 va investi 35,6 milioane de lei pentru modernizarea şi extinderea Pieţei Sudului, din cartierul Berceni, lucrările urmând să înceapă chiar la sfârşitul acestei luni, cu termen de finalizare noiembrie anul viitor.
Alina Costache
04 oct. 2018, 18:24
Piaţa Sudului se închide UN AN pentru modernizări

Primăria arată că Piaţa Sudului a fost transformată, prin construcţiile provizorii din ultimii ani, într-un bazar cu arhitectură incoerentă, astfel că s-a realizat şi finalizat un proiect pentru modernizarea, extinderea şi desfiinţarea parţială a construcţiilor.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat joi într-o conferinţă de presă că a dat deja ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca acestea să înceapă efectiv pe 28 octombrie, cu termen de finalizare noiembrie anul viitor.

Costul lucrărilor se ridică la peste 35,6 milioane de lei fără TVA.

„În 2016, ca medic, spuneam că întreaga zonă ce defineşte magazinul Big, împreună cu piaţa, arată ca o tumoră. Mă bucur că acum pot spune că Piaţa Sudului întăreşte punctele de dezvoltare pe care ne-am dorit să le atingem. Locul respectiv a fost întâi piaţă, s-au adăugat construcţii de tot felul, iar acum va deveni una din cele mai moderne pieţe din România. Am discutat şi le-am solicitat comercianţilor să se îndrepte către alte locaţii pe care le-am pus la dispoziţie”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Potrivit primăriei, lucrările la Piaţa Sudului vor începe în acelaşi timp cu construirea parcării de 400 de locuri, din zonă.

Ansamblul Big Berceni – Piaţa Sudului a fost realizat în etape, fiind adăugate succesiv construcţii de diverse forme şi mărimi, arată Primăria Sectorului 4, ia în prezent este o piaţă agroalimentară cu tarabe şi cu spaţii închiriate pentru comercializarea produselor alimentare, pentru farmacii sau pet-shopuri. Prin felul în care sunt amplasate în prezent, clădirile nu pot oferi condiţii de securitate la incendiu, însă după finalizarea Ansamblului Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului, situaţia se va schimba radical, promite primăria.

Terenul pe care urmează să fie realizat proiectul are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Practic, vor fi refăcute trei corpuri de clădire care vor fi ulterior închiriate de către Consiliul Local, pentru activităţi comerciale.

Astfel, conform proiectului prezentat de primărie, corpul C1 – Piaţa Agroalimentară nouă va fi amenajată pe amplasamentul celei existente, cu un regim de înălţime de P+1, o suprafaţă construită de 2.836 de mp şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 4.667 de mp. Spaţiul interior este organizat la parter cu o zonă centrală, în care vor fi amplasate tarabe, cu o zonă de spaţii comerciale închise dispuse în jurul spaţiului pentru tarabe, iar la etaj vor fi amenajări de tip food-court şi spaţii verzi, în jardiniere.

 Corpul C2 va fi un pavilion cu spaţii de închiriat, aflat în lungul Străzii Niţu Vasile, în partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter şi o suprafaţă construită de 834,72 de mp, în timp ce corpul C4 va fi tot un pavilion cu spaţii de închiriat, cu înălţime Stehn+P, iar suprafaţa construită de 296,48 de mp.

La exterior vor fi zone pietonale accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pe lângă aceste corpuri reconstruite, au mai fost propuse şi lucrări pentru realizarea sau retrasarea unui drum de acces din Strada Niţu Vasile, dimensionat şi conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfă, realizarea de alei pietonale şi spaţii verzi şi iluminat exterior.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 19-25 august 2024. Mihai Voropchievici anunță o mare surpriză pentru Gemeni
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Tot ce trebuie să știi pentru a te duce la mare mai ieftin. „Litoralul pentru toți” revine din toamnă
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cinci persoane arestate în cazul morții prin supradoză de ketamină a actorului Matthew Perry
MediaFlux
RĂSTURNARE în CAZUL PANTELIMON! De la EROII din PANDEMIE la ÎNGERII MORȚII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...