Piedone, însoţit de inspectorii Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Poliţei Locale Sector 4, a descins în incinta unei unităţi situate în zona bd. Brâncoveanu, descoperind nereguli grave precum: coşurile de gunoi erau poziţionate în imediata apropiere a malaxorului, personalul nu avea calificarea necesară desfăşurării activităţii şi nici echipament adecvat, în baza normelor de protecţie a muncii, produsul finit era depozitat în aceeaşi incintă cu alte preparate de panificaţie retrase de la vânzare.
De asemenea, cantităţi de marfă se aflau într-o aşa zisă magazie, pe lângă maşini de feliat scoase din uz, alături de mărfuri depozitate neconform, întreaga incintă fiind insalubră.
În consecinţă, s-a adoptat măsura suspendării activităţii, până la remedierea deficienţelor, înţelegând prin aceasta igienizarea şi salubrizarea completă a incintei, cât şi recompartimentarea corespunzătoare, astfel încât să se poată desfăşura corespunzător atât activitatea de producţie, cât şi cea de depozitare şi comercializare.
Totodată, s-a decis aplicarea unei sancţiuni totalizând 20.200 de lei, cu retragerea de la comercializare a produselor de panificaţie depozitate în condiţii improprii, fiind retrase de la comercializare 36 bucăţi de chec, 104 bucaţi pâine la tavă, 228 de bucăţi mini-chec, 196 bucăţi pâine tăranească, 612 bucaţi ștrudel cu brânză, 96 de bucaţi pâine neagră, 360 bucaţi mini-covrigi.
În cadrul controlului de marti, primarul sectorului 4 a continuat să verifice magazine de cartier şi supermarketuri de pe raza Sectorului 4. În cazul unui agent comercial care îşi desfăşoară activiatea pe bd. Şincai, pentru comercializarea unor produse cu termen de valabilitate expirat, cât şi pentru lipsa afişării preţurilor, au fost aplicate sancţiuni totalizând 40.000 de lei. Tot pentru lipsa afişării preţurilor şi comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat, 3 dintre supermarketuri au fost sancționate contravențional cu amenzi totalizând de 120.000 de lei.
Totodată, Edilul a dispus retragerea de la comercializare şi distrugerea a 30 de bucăţi de pâine tip Dobrogea, care erau depozitate în acelaşi spaţiu cu legumele, cât şi a 191 de bucăţi de îngheţată, temperatura de păstrare fiind mult mai mare decât cea recomandată de producator.
În cazul unui alt supermarket, pentru nespecificarea termenului de valabilitate şi comercializarea unor produse cu termen de valabilitate expirat, cât şi pentru lipsa calificării personalului, au fost aplicate sancţiuni totalizând 20.500 de lei.