Piedone explică pe Facebook de ce se defrişează copacii din Parcul Tineretului

În Parcul Tineretului din Capitală, 30 de copaci au fost tăiaţi până acum, iar alţi zeci urmează să fie puşi la pământ, deoarece, în total, 20.000 de metri pătraţi din Parcul Tineretului urmează să fie defrişaţi. Locuitorii din zonă spun că proprietarii terenului nu au obţinut aviz de defrişare de la Primăria Capitalei.
Iulian Tudor
15 mai 2014, 17:24
Piedone explică pe Facebook de ce se defrişează copacii din Parcul Tineretului

Mărioara Micşunescu a devenit, în 2008, proprietara a 20.000 de metri pătraţi din Parcul Tineretului din Capitală. În 2012, aceasta a primit autorizaţia de construire pentru ridicarea unui ansamblu rezidenţial de vile cu două etaje şi mansarda pe acest teren. Recent, proprietarii celor două hectare din Parcul Tineretului au început să taie zeci de copaci. Locuitorii din zonă au făcut mai multe sesizări la Primăria Capitalei, la Poliţia Locală Sector 4 şi la Garda de Mediu şi îi reproşează primarului Sectorul 4, Cristian Piedone, că nu intervine pentru a opri distrugerea spaţiului verde.

Edilul sare în apărarea lui şi spune că nu este drept ca locuitorii din Sectorul 4 să îi reproşeze că nu face nimic pentru a salva Parcul Tineretului. Cristian Piedone a făcut câteva precizări legate de defrişările din Parcul Tineretului, într-un mesaj pe Facebook:

Sunt singurul care s-a opus cu fapte, nu cu vorbe, construirii de case în parc, chiar dacă era vorba despre o proprietate privată, dobândită în urma unei retrocedări, lucru consfinţit printr-o decizie judecătorească.

Din acest motiv, proprietara terenul m-a dat în judecata pe mine personal, în urmă cu doi ani, pentru că am refuzat eliberarea autorizaţiei de construire. Reţineţi, am fost dat în judecată pentru abuz în serviciu, întrucât am considerat că este ANORMAL să se construiască vile în parc.

Zilele acestea, de când proprietarii au început să taie copacii, am fost SINGURUL care a intervenit şi i-a amendat pentru că nu au autorizaţie de defrişare

Astăzi (joi – n.r.) am fost din nou la faţa loculul, am chemat Garda de Mediu, până şi pe ministrul Mediului l-am chemat, pentru a stopa tăierea copacilor.

Vă spun sincer dumneavoastră, prietenilor mei, că sunt de acord să fiu criticat, dar nu pe nedrept. În condiţiile în care am fost târât prin procese timp de doi ani, pentru că m-am luptat ca NICIUN COPAC SĂ NU FIE TĂIAT, îmi pare rău să văd că sunt oameni care îmi reproşează mie ceea ce se întâmplă azi. Mai ales că, de când sunt primarul Sectorului 4, am avut drept prioritate să redau spaţiile verzi locuitorilor acestui sector. Şi, cu toată modestia, cred că am plantat mai mulţi copaci decât au făcut-o toţi ceilalţi primari dinaintea mea, la un loc„, a scris pe Facebook Cristian Piedone.

Curtea de Apel Bucureşti a emis, în 2012, o sentinţă judecătorească prin care l-a obligat pe primarul Cristian Popescu Piedone să emită autorizaţia de construire pentru un cartier de vile cu două etaje şi mansardă, pe terenul de două hectare din Parcul Tineretului. Primarul Sectorului 4 susţine că a refuzat să emită autorizaţia de construire din 2009 până în 2012, motiv pentru care proprietarul, Mărioara Micşunescu, l-a dat în judecată.

În acest moment, deşi s-a emis o autorizaţie de construire în urma unei decizii judecătoreşti, potrivit documentaţiilor de urbanism, terenul este spaţiu verde, fiindcă Planul Urbanistic Zonal Parcul Tineretului, care făcea acest teren construibil, a expirat în 2010. Potrivit OUG 114/2007, „Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

CITEŞTE ŞI: Parcurile Cişmigiu şi Carol, reamenajate şi conservate cu fonduri europene

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă. “Locul vindecător” e mereu plin de turiști români și străini. Prețurile la cazare sunt mici și se primesc vouchere de vacanță
Capital.ro
Se SCHIMBĂ buletinele. Statul român dă termen 15 zile. Lege valabilă pentru absolut toți
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Unde câștigi cel mai bine în Europa. Iată ce înseamnă un salariu bun
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Nicolae Ceaușescu a stabilit un record mondial imposibil de bătut, dar a trișat. De unde a „importat” metoda
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Românii trebuie să dea banii înapoi. Este obligatoriu să plătești. ANAF nu mai iartă pe nimeni
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Postul Nașterii Domnului începe pe 14 noiembrie
MediaFlux
PENSIILE MICI NU CRESC! Simona BUCURA OPRESCU a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...