Potrivit unui nou studiu, vârsta medie la care oamenii se confruntă cu pierderi de memori este de 57 de ani, însă 20% dintr-un sondaj realizat pe 1.000 de oameni au observat că au probleme de memorie încă de la 30 de ani. 60% dintre ei erau extrem de îngrijoraţi de memoria lor.
Cercetarea, realizată de Love to Learn, primul curs online de atrenament al memoriei din Marea Britanie, a descoperit că 37% din oameni uită nume în mod frecvent. Pe locul al doilea în top se află uitarea cheilor acasă, 19%.
Love to Learn foloseşte aceleaşi tehnici de antrenare a memoriei precum grecii antici, dar şi metode moderne, pentru a-i învăţa pe oameni să îţi aducă aminte nume, liste, idei şi date importante.
Fostul campion la memorizare, Jonathan Hancock, tutorul online al cursului, spune că memoria genială se învaţă, nu te naşti cu ea.
„Creierul este un muşchi şi se schimbă în funcţie de cum îl exersezi şi de cât de mult îl antrenezi. Toată lumea îşi poate antrena memoria şi veţi fi surprinşi cât de mult puteţi să o îmbunătăţiţi„, spune Hancock.
Cel mai bun exerciţiu pentru minte este să înveţi cât mai multe lucruri noi, în mod constant, dar să şi citeşti şi să împarţi cu alţii ce ai aflat. Puteţi să încercaţi şi jocurile pentru îmbunătăţirea memoriei, pe computer, distrându-vă în acelaşi timp.