Gheorghe Pinalti, condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Microsoft, le-a spus procurorilor DNA că a asistat în 2011 şi 2012 la discuţii în care lui Sorin Blejnar i s-au promis bani pentru a acorda un contract pe bani publici.
Informaţia apare în motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a decis arestarea lui Sorin Blejnar într-un dosar de trafic de influenţă.
„Martorul Gheorghe Ştefan, poreclit Pinalti, a învederat faptul că a asistat la o discuţie în care martorul Berdilă Horaţiu i-a spus inculpatului Blejnar Sorin că intenţionează să câştige contracte de IT la licitaţiile organizate de ANAF şi că, dacă îl va ajuta în acest sens, este dispus să îi remită un procent cuprins între 10 şi 20 la sută din valoarea contractelor negociate”, se arată în motivarea instanţei, citată de Digi24.
Ulterior, lui Gheorghe Ştefan i s-a confirmat că Sorin Blejnar ar fi primit banii promişi pentru acordarea contractului.
„Acelaşi martor (Gheorghe Ştefan) declară că în vara anului 2012 s-a întâlnit cu inculpatul Sorin Blejnar la Nisa, care i-a spus că şi-a rezolvat problema cu martorul Berdilă Horaţiu şi şi-a încasat comisionul”, a mai scris judecătorul.
Judecătorul menţionează, în motivare, că întâlnirea de la Nisa din 2012 este confirmată de declaraţiile date, sub acoperire, de două femei care i-ar fi însoţit pe Gheorghe Ştefan şi Sorin Blejnar în călătoria de la Nisa.
Sorin Blejnar susţine însă că în vara anului 2012 nu avea cum să ajungă la Nisa, deoarece era sub control judiciar. Tot el spune însă şi că în luna iunie a aceluiaşi an s-a aflat la Viena.
Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.
Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.
„În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.