„Am avut discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu oficiali ai CNAS pe baza unor suspiciuni rezonabile. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Antifraudă, cu cei de la ANAF, am ajuns la concluzia că trebuie să demarăm nişte acţiuni de control comune, acţiuni care au demarat în urmă cu aproximativ o lună, deci nu a fost o noutate. Noi încercăm să facem lumină. Dacă vom avea dreptate, avem o problemă şi atunci va trebui să ne îndreptăm asupra celor vinovaţi, dar dacă nu, lucrurile pot să meargă în continuare. Este vorba de societăţile private care furnizează servicii medicale pe bază de abonament. Există suspiciunea că se decontează şi din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate. Măsurile – recuperarea banilor în primul rând, pentru că pe noi asta ne interesează, şi apoi vom vedeam mai departe măsurile legale, dacă lucrurile stau aşa cum există temeri că ar sta”, a afirmat ministrul.
Pintea a subliniat că vor fi continuate controalele la furnizorii de servicii medicale atât din sistemul privat, cât şi din cel public privind consultaţiile fictive care sunt decontate.
„Vom continua cu toţi furnizorii privaţi care oferă servicii pe bază de abonamente. Acum discutăm doar despre abonamente, apoi discutăm şi despre prestarea serviciului medical, pentru că de asemenea există suspiciuni şi aici – nu numai în sistemul privat, şi în sistemul public – că se înregistrează consultaţii fictive. De exemplu, servicii medicale fictive spre a fi decontate, pentru a se putea deconta analize medicale sau medicamente pe ele”, a arătat Sorina Pintea.