Pionul din spatele lui Mircea Geoană. Personajul misterios din mafia politico-financiară, demascat de o investigaţie internaţională

Se strânge lanţul în jurul lui Mircea Geoană, tot mai multe dovezi indicându-l pe fostul secretar general al NATO ca un simplu exponent al unor grupuri de interese. O anchetă internaţională demonstrează că lansarea sa în cursa prezidenţială a fost premeditată
Filip Stan
01 oct. 2024, 21:37
Pionul din spatele lui Mircea Geoană. Personajul misterios din mafia politico-financiară, demascat de o investigaţie internaţională

Campania prezidențială a lui Mircea Geoană a început oficial pe 11 septembrie 2024, la o zi după ce și-a încheiat mandatul ca adjunct al secretarului general NATO. Ca şi cum ar fi avut o baghetă magică, imediat au apărut corturi în toate marile oraşe ale ţării, staff-ul a început campania de strânegere de semnături, iar reclamele au invadat online-ul ca ciupercile după ploaie. O investigaţie internaţională arată că unul dintre oamenii care au stat în spatele acestei mega-manevre electorale ar fi nimeni altul decât Rareş Mănescu, primarul pe care nu-l regretă niciun locuitor din Sectorul 6, dar un personaj bine ancorat în subteranele politico-financiare ale României cu încrengături externe.

Problema acestuia a venit chiar din exterior, iar dezvăluirile riscă să bubuie în zilele să săptămânile următoare, dezvăluind marile interese politico-financiare de grup care şi-ar dori un preşedinte ca Mircea Geoană.

Investigația realizată de jurnaliștii rețelei The Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) arată că e-mailuri interne și documente obținute de reporteri sugerează că Rareş Mănescu era implicat activ în organizarea campaniei încă din aprilie 2024, cu mult înainte de lansarea oficială, când Mircea Geoană încă avea în minte replica „Mihaela, dragostea mea” şi nu se gândea dacă este cazul să rişte o nouă umilinţă.

Geoană a negat că ar fi desfășurat activități electorale înainte de septembrie și a subliniat că Mănescu nu a fost niciodată șeful său de campanie. De asemenea, Geoană a afirmat că nu are cunoștință despre afacerile lui Mănescu cu rusul Kozlov.

În ultimii ani, declarațiile publice ale oficialilor și propagandiștilor ruși descriu o imagine clară: Rusia și NATO, de pe părțile opuse ale baricadelor, duc o luptă acerbă pentru dominația globală. Dar o investigație a Delfi Estonia, Context, Rise Moldova, reporter.london și Dossier Center arată că oficialul de rang înalt al NATO are mult mai mult de-a face cu ultrapatrioții ruși decât s-ar fi așteptat.

La începutul lunii septembrie 2024, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat două decizii importante: va renunța din funcția din alianța militară și va candida la președinția României. Odată cu izbucnirea unui război pe scară largă în Ucraina, Mircea Geoană a cerut în mod repetat aliaților să ofere mai multă asistență militară Ucrainei și să nu aibă încredere în Moscova.

Legăturile lui Mircea Geoană cu Rareş Mănescu sunt şi mai evidente atunci când cei doi apar în două ONG-uri profund legate de candidatura fostului secretar al NATO: Romania Renaște si Romania 2030.

Rareș și Ramona Mănescu, invitați de onoare la petrecerea Mihaelei Geoană

Potrivit cancan, Mihaela Geoană, soția candidatului la președinția României, Mircea Geoană, a sărbătorit împlinirea a 61 de ani pe 25 februarie, organizând o petrecere fastuoasă. La eveniment au participat mai multe personalități publice, printre care s-au numărat Rareș Mănescu și soția sa, Ramona Mănescu

Mănescu și Kozlov, parteneri în afaceri

Potrivit investigației, fostul liberal Rareș Mănescu a înregistrat în Ilfov o companie alături de un om de afaceri rus, Aleksei Kozlov, care spune că este specialist în acvacultură și autodeclarat fanatic al pescuitului.

Registrul Comerțului din România a înregistrat primul document de constituire a companiei lui Kozlov și Mănescu pe 31 mai, potrivit OCCPR.  Era vorba de o cerere prin care se verifica dacă numele viitoarei companii Beluga Ventures e disponibil.

În dosarul de înființare al SRL-ului românesc a fost inserat și un proces-verbal din 24 aprilie 2024 al consiliului de administrație al companiei lui Kozlov din Estonia.

Noua sa afacere din România urma să fie înregistrată cu ajutorul firmei sale din Tallinn. Documentul care a ajuns în România menționează că planul de afaceri pentru România data încă din 13 ianuarie 2022.

Mai multe detalii aici

„Geoană şi ruşii”, investigaţie internaţională. Un partener de afaceri cu propagandistul lui Vladimir Putin a fost şef de campanie pentru fostul secretar general-adjunct al NATO

Mircea Geoană nu a lămurit niciodată vizita la Moscova din 2009

Vizită la Moscova în 2009. Locul numărul doi în NATO pe care îl ocupa Mircea Geoană îi oferă teoretic, în contextul geopolitic actual, credibilitate în campaniea electorală și o orientare occidentală care nu poate fi contestată. Însă oficialul NATO nu a lămurit public niciodată vizita la Moscova, din primăvara anului 2009. Potrivit unor surse, în deplasarea sa privată în capitala Rusiei, Mircea Geoană s-a întâlnit în taină cu unul dintre consilierii președintelui Medvedev. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic în România, despre care presa a scris că ar fi ex-ofițer GRU. Vizita a fost confirmată de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, scrie g4media.ro.

Mircea Geoană se victimizează preventiv. Fostul secretar adjunct NATO se plânge că forțe externe vor sa-i „compromită” candidatura la prezidențiale.

Pus în faţa dezvăluirilor, Mircea Geoană face pe victima: „V-am spus de la inceputul campaniei prezidentiale ca o candidatura independenta, din partea unui fost oficial NATO, va deranja interesele Federatiei Ruse si interesele unor grupuri din Romania. Din pacate, am avut dreptate! O adevarata actiune de kompromat este in plina derulare.
Imi sunt imputate asa zise asocieri cu Federatia Rusa, un lucru total necredibil in conditiile in care, timp de 5 ani, am condus, impreuna cu Secretarul general, Alianta Nord-Atlantica. Se încearcă cu disperare compromiterea unui candidat cu sansa de a câstiga Presedinția României. Interferente din exterior, actiuni de compromitere a unui candidat independent si fost inalt oficial al NATO, sunt de neacceptat.  Asistăm la o acțiune de compromitere si dezinformare cu provenienta externa si executie interna”, a spus Mircea Geoană, citat în emsiunea Punctul Culminant, de la România TV.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov