1. Nemo 33 (Belgia)
Până anul trecut, această piscină aflată la Bruxelles, a deţinut recordul de cea mai adâncă din lume, timp de 10 ani şi 10 luni. Adâncimea sa este de 35 de metri și seamănă întrucâtva cu un bloc de locuințe inundat. A fost proiectată de arhitectul John Beernaerts, un pasionat scufundător, care s-a inspirat în proiectarea sa din regiunea unde a crescut, Bora Bora.
2. San Alfonso Del Mar (Chile)
Este cea mai mare piscina in aer liber din lume. Se află situată la aproximativ 100 km vest de capitala Santiago, are are 1.013 m lungime şi o adâncime maximă de 35 m. Apa este pompata din Oceanul Pacific, se filtrează şi se tratează. Apa de aici este transparentă, de nunanţe turcoaz, ca în mările tropicale, ca urmare a tehnologiei speciale dezvoltate de compania constructoare, Crystal Lagoons.
3. Marina Bay Sands Hotel (Singapore)
Piscina se află la etajul 55 al hotelului şi este de trei ori mai mare decât un bazin de dimensiuni olimpice. Este astfel proiectată încât masa de apă pare să devină una cu orizontul, iar pentru cei care au şansa să ajungă aici nu există altă modalitate mai bună de a încheia ziua, decât cu o privire panoramică asupra oraşului-stat Singapore, scufundat într-o apă rece şi curată.
4. Sanctuary Swala (Tanzania)
Situată într-o zonă retrasă din Parcul Naţional Tarangire, piscina oferă posibilitatea urmăririi elefanţilor sau a antilopelor Kudu care îşi desfăşoară viaţa în sălbăticie printre baobabii din apropiere. Piscina este în mod special apreciată de cei care prefera cortul în locul unui pat luxos şi care îşi petrec noaptea pe margine, la un foc de tabără.
5. Huvafen Fushi Resort (Maldive)
Este una dintre cele mai mari piscine din Maldive şi prima căreia i s-a instalat fibră optică. Este iluminată de peste 1.000 de becuri, iar spectaculozitatea ei a făcut ca locul să devina unul dintre locurile preferate ale vedetelor. Multe dintre evenimentele mondene internaţionale, cum ar fi prezentările de modă, sunt organizate pe marginea acestei piscine.
6. St. Regis (Tibet)
Primul hotel de lux deschis în Tibet, în anul 2011, pare să ignore ideea de spiritualitate pe care o inspiră aceste locuri, ba chiar este în contrast cu ea, în încercarea de a oferi o mai mare deschidere către lume. Astfel, piscina este placata cu aur, de unde şi reflexele bizare ale apei. Ea Este situată în sala Iridium şi se spune că ajută la îmbunătăţirea sănătăţii spirituale.
7. Piscina Bibliotecă (Thailanda)
Construită pe insula thailandeză Koh Samui, faimoasa Piscină “Bibliotecă” arată mai mult ca o scenă dintr-un film SF. În loc de nuanţele liniştitoare de albastru pe care le întâlnim de obicei într-o piscină, aici avem parte de un roşu sângeriu. Şocanta iluzie de apă de culoare roşu aprins, este creată prin reflexia fundului piscinei, o combinaţie de portocaliu, galben şi roşu aprins, efectul vizual fiind accentuat de saltelele şi umbrelele roşii de pe margine. În niciun caz nu are efect calmant, dar merită încercată o dată în viaţă.
8. Alila Ubud (Indonezia)
Hotelul Alila Ubud este unul dintre cele mai luxoase din insula indoneziană Bali, iar piscina “infinită” este una dintre atracţiile sale. Practic este aşezată între culturile de orez din Bali, într-o locaţie spectaculoasă, plutind parcă deasupra luxuriantelor văi ale râului Ayung. Piscina se întinde formând un dreptunghi alungit, până când pare că se pierde în terasele dealului din junglă.
9. Crocosaurus Cove (Australia)
Să înoţi cu delfinii sau chiar cu rechini nu se compară cu experienţa înspăimântătoare pe care o trăieşti atunci când te afli atât de aproape de crocodilii de apă sărată din Crocosaurus Cove, din oraşul australian Darwin. Doritorii sunt coborâţi în apă într-o cuşcă de protecţie, de unde pot observa de foarte aproape comportamentul uriaşelor şi periculoaselor reptile.
10. Bondi Beach – Piscina Oceanică Icebergs, Sydney (Australia)
În anul 1929, acest bazin de dimensiuni olimpice a devenit centrul Bondi Icebergs, un club de înot pe timp de iarnă. Apa din piscină este întotdeauna mai rece decît cea a Oceanului, din cauza construcţiei de beton, temeperaturile variind între 15 şi 20 de grade Celsius, în funcţie de sezon. Oricine poate deveni membru al Bondi Icebergs, dar experienţa nu este pentru cei slabi de inimă, cu toate că priveliştea de pe marginile bazinului este extraordinară.