Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, cei trei suspecţi – doi fraţi de 30 şi 32 de ani şi un alt braşovean de 34 de ani – au furat din casele de valori din birourile directorilor a două societăţi bunuri în valoare totală de 510.000 de lei (100.000 de dolari americani, 35.000 de euro şi bijuterii din aur), precum şi un pistol cu bile găsit într-un seif.
Poliţiştii au mai găsit, la percheziţii, şi autoturismul cu care se deplasau hoţii şi obiectele pe care le foloseau la spargeri. De asemenea, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele suspecţilor, poliţiştii au recuperat aproximativ 50% din prejudiciu, respectiv 78.000 de dolari, 2.500 de euro, bijuterii de aur şi un pistol care a fost furat din biroul directorului societăţii de textile Pantex Braşov.
Cele trei persoane sunt suspecate că au dat patru spargeri în perioada august – noiembrie 2013.
Cei trei au fost prinşi în flagrant în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce dădeau o spargere la o societate care produce componente electrice şi electrotehnice.
În urma cercetărilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit că cei trei sunt suspecţi şi în alte trei cazuri de furturi similare din incinta altor trei fabrici: fabrica de textile Pantex SA, fabrica de armament Carfil şi Hidromecanica.
Astfel, potrivit sursei citate, în 2 august Poliţia a fost sesizată despre un furt din incinta fabricii de textile Pantex din Braşov, reclamându-se sustragerea mai multor bunuri electronice de valoare, precum şi a unei sume importante de bani dintr-un seif aflat într-una dintre clădirile administrative ale societăţii, seif pe care autorii l-au tăiat cu un flex.
Apoi, în 27 august, un caz similar a avut loc la fabrica de armament Carfil SA, de unde suspecţii au furat o sumă mare de bani din caseta de valori a fostului director al fabricii Dan Tache, în prezent director general al Romarm. Şi în acest caz, autorii au tăiat cutia de valori cu un flex. Societatea, care produce tehnică militară, a mai fost jefuită şi în trecut.
Al treilea caz a fost sesizat în 19 noiembrie, când suspecţii au pătruns prin efracţie în incinta societăţii Hidromecanica SA. Acolo, aceştia au intrat în mai multe birouri şi au răvăşit lucrurile în căutarea unor bunuri de valoare însă, în final, nu au furat nimic.
La două zile după spargerea de la Hidromecanica, cei trei au fost prinşi în flagrant în momentul în care intrau prin efracţie în incinta SC Lumitech SRL din Braşov.
„În fiecare dintre cazuri s-a întocmit câte un dosar penal pentru furt calificat cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, autorii furturilor sunt aceiaşi, respectiv un grup de persoane specializate în comiterea de furturi din incinta societăţilor comerciale din Braşov, autorii vizând, cu precădere, casetele cu bani aflate în incinta societăţilor”, se menţionează în comunicatul procurorilor.
Magistraţii Judecătoriei Braşov au emis pe numele celor trei persoane mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.