„Din punctul meu de vedere Laura Codruţa Kovesi a stat la baza restructurării sistemului parchetelor din România. Are o bună expertiză în domeniu. Această expertiză s-a văzut din rapoartele MCV care tot timpul au marcat pozitiv activitatea domniei sale. Noi sunt în plin mecanism care probabil se va eterniza, situaţie în care eu am luat decizia de a o numi exact pe domnia sa într-o zonă atât de sensibilă pentru că activitatea Ministerului Public ne va urmări şi în viitor. Şi atunci, dat fiind expertiza sa, poziţia bună, imaginea bună pe care o are la Bruxelles m-am gândit că din acea poziţie va contribui la ridicarea mecanismului”, a argumentat Pivniceru, potrivit Agerpres.
Ministrul a susţinut că Laura Codruţa Kovesi va contribui ”măcar” cu o informare exactă a reformelor din sistemul parchetelor şi din sistemul judiciar, în general. În opinia sa decizia sa a fost ”înţeleaptă” şi a adăugat că este nevoie ca expertiza acumulată să fie valorificată.
”Cred că am luat o decizie înţeleaptă (…) expertiza în domeniu trebuie valorificată”, a punctat Pivniceru.
Mona Pivniceru a menţionat că singura obiecţie care i s-a adus Codruţei Kovesi a fost o ”oarecare lipsă de independenţă”.
„A da satisfacţie opiniei publice pentru o lipsă de independenţă care ar trebui demonstrată la un moment dat şi a acoperi nişte nevoi cerute de MCV, eu am preferat să acopăr acele nevoi”, a precizat ministrul.
Pivniceru a spus că nu ea o evaluează pe Codruţa Kovesi ca un reformator, ci chiar MCV.