În urma tragediei, autorităţile egiptene au decis că închidă plajele de la Marea Roşie. Victima a fost transportată la un spital în urma atacului, transmite agenţia Reuters.
Medicii au încercat să o resusciteze pe femeie, însă acesta a murit din cauza nsuficienţei circulatorii, care reprezintă o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a rănilor şi a pierderii de sânge, a precizat sursă de la Direcţia pentru Afaceri Sanitare din Marea Roşie.
Femeia de origine austriacă locuia de cinci ani în Egipt, împreună cu soţul ei egiptean.
Momentul în care ea a fost atacată de rechini a fost filmat de martori.
Vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoţional!
Tragedia a avut loc în Sahl Hasheesh, un cartier al staţiunii Hurghada, care este una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, alături de Sharm El-Sheikh.
Turismul este o ramură care aduce 14% la PIB-ul unei ţări cu 100 de milioane de locuitori, din care 5 milioane lucrează în mod direct în turism, iar 10 milioane indirect. Pandemia de Covid-19 a adus Egiptului pagube majore acestui domeniu, de peste 50 de miliarde de dolari, a precizat Yohanna Boshra, managerul Regency Travel Hurghada, în 2021, potrivit Agerpres.
„Turismul este unul dintre cele mai importante domenii şi reprezintă 14% din PIB-ul ţării, având o legătură directă cu 70 de industrii conexe. În sector lucrează 5 milioane de egipteni în mod direct şi 10 milioane indirect. Dacă înainte de pandemie în Egipt veneau 15 milioane de turişti în prezent nu sunt mai mult 1,2 milioane. Din august de când am deschis graniţele şi până în decembrie am avut doar 350.000 de turişti. Acum, în această perioadă, Egiptul este preferat de turiştii din Cehia, Polonia, Ungaria, Belarus, Rusia, Ucraina şi România, dar şi din Franţa şi Serbia, însă înainte de pandemie cei mai mulţi erau din Germania. Preţurile au scăzut şi cu 50% faţă de perioada dinaintea pandemiei”, a subliniat Boshra.
În 2021, Egiptul anunţat că intenţionează să investească miliarde de dolari pentru construirea de noi staţiuni turistice pe coasta Mării Roşii şi a celei Mediteraneene, dar şi să le modernizeze pe cele deja existente, iar cu ajutorul unui tren rapid şi a unei infrastructuri adecvate să facă legătura între toate aceste staţiuni.
Citeşte şi: Tzancă Uraganu vorbeşte despre rivalitatea cu Florin Salam. „Ăsta este adevărul. Îmi asum ceea ce vorbesc”