Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nicuşor Dan a prezentat proiectele pe care Primăria Capitalei le-a depus către Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Proiectele pe care Primăria Capitalei le-a depus către Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba despre investiţii majore care nu au fost făcute în bucureşti în ultimii 30 de ani în domenii cheie adica trafic, protectia mediului, sanatate, termoficare, educatie si protectie socială. E o oportunitate extraordinară ca Bucureştiul să se dezvolte. Sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocari substanţiale pentru Bucureşti, pentru că Bucureştiul este parte importantă din dezvoltatea economică a României şi este nevoie să o stimulăm.
Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro.
Ne interesează foarte tare mobilitatea. trebuie să rezolvăm problema traficului. proiectul cel mai important este metroul de suprafaţă. ne dorim electrificarea transportului public din bucuresti. Avem un proiect consistent de piste pentru biciclişti.
Avem un set de proiecte pentru termoficare. ele insumeaza un miliard de euro. se refera la modernizarea, digitalizarea reţelei de termoficare. Avem un set de proiecte propuse pentru protecţia mediiului. Cel mai mare proiect vizează amenajarea multor spaţii verzi şi de asemenea plantări de apă.
Avem un proiect care vizează gestionarea deşeurilor şi de asemenea, un proiect foarte important este registrul spaţiilor verzi.
În ceea ce priveşte sănătatea, avem proiecte de extindere şi de construire de noi corpuri pentru spitalele existente, avem proiect care vizează obţinerea autorizaţiilor la incendiu. Avem proiecte sociale propuse: realizarea de creşe, construirea de locuinţe sociale. Avem un proiect care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic „, a declarat Nicuşor Dan.
Citeşte şi Aurelian Bădulescu îl acuză direct pe Nicuşor Dan că primeşte „foloase” de la McDonalds
Edilul Capitalei a anunţat, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanți de la Elcen și Termoenergetica, că ar urma să fie instalată o centrală provizorie la CET Titan.
Nicuşor Dan a precizat că au fost abordate problemele sistemului de energie termică din Bucureşti.
„Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesității creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali”, a anunțat Nicușor Dan la finalul discuțiilor.