Plângere penală împotriva judecătorilor CCR, Augustin Zegrean şi Ştefan Minea VIDEO

Asociaţia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale a depus, joi, la Parchetul ICCJ o plângere penală împotriva mai multor judecători ai Curţii Constituţionale şi în special la adresa lui August Zegrean şi Ştefan Minea, pe care îi acuză de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu şi comunicare de informaţii false.
Romania TV
16 aug. 2012, 13:31
Plângere penală împotriva judecătorilor CCR, Augustin Zegrean şi Ştefan Minea VIDEO

Mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale au venit în faţa Parchetului instanţei supreme, unde oficiali ai asociaţiei au depus plângerea penală împotriva mai multor judecători ai Curţii Constituţionale, scrie Mediafax

Asociaţia notează, în documentul depus la Parchet, că plângerea îi vizează „în mod special” pe August Zegrean şi Alexandru Minea, pe care îi acuză de fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi comunicare de informaţii false, solicitând sancţionarea tentativei tăinuirii şi favorizării în cazul acestora.

Referitor la falsul în înscrisuri, asociaţia notează în document că judecătorii, „fără a lucra legal, în prezenţa a 2/3 din numărul judecătorilor, au falsificat un înscris oficial”. Reprezentanţii asociaţiei arată că cei doi magistraţi constituţionali nominalizaţi, „sau poate numai domnul Minea”, au săvârşit fals material în înscrisuri oficiale deoarece au trimis o completare la Hotărârea nr. 3 din 2 august a Curţii Constituţionale, contrazicând considerentele acestei hotărâri.

În opinia reprezentanţilor asociaţiei, această erată modifică „întru-totul hotărârea adoptată legal în 2 august”. Asociaţia invocă şi punctele de vedere referitoare la erată formulate de primul ministru şi judecătorul Curţii Constituţionale Tudorel Toader. Despre abuzul în serviciu, reprezentanţii asociaţiei notează că, „profitând de plecarea mai multor colegi în concediu, probabil, aceştia fie s-au întrunit în condiţii ilegale, fie nu s-au întrunit deloc însă au emis documente în numele CCR”.

„Cei doi (poate chiar împreună cu încă unul-doi membri ai CCR) au săvârşit faptele de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată sau, după caz, neglijenţa în serviciu”, se mai arată în document.

Asociaţia mai cere Parchetului să cerceteze „dacă nu cumva toţi judecătorii CCR au abuzat de funcţiile ce le deţin, în condiţiile în care, dacă într-adevăr aveau nevoie numai de listele nemodificate, neactualizate, în baza cărora s-a desfăşurat referendumul, au cerut pentru acest lucru un termen de răgaz de o lună şi jumătate, când în condiţii normale aceste liste le puteau avea de pe o zi pe alta, iar dacă acestea erau reale, puteau să invalideze referendumul, scutind România de haosul politic în care ne aflăm”.

Aceştia cer procurorilor să cerceteze dacă „cel/cei” ce au emis erata publicată în Monitorul Oicial în 7 august „nu cumva a abuzat de funcţia pe care o deţine, deoarece deşi în Hotărârea 3 din 2 august se vorbeşte de Legea nr. 3 din 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările ulterioare, pentru prima dată în erată se vorbeşte de Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, cu toate că, aşa cum ştim, în acelaşi timp cu referendumul nu au avut loc alegeri prezidenţiale, deci este evident că nu sunt aplicabile prevederile Legii 370 din 2004”.

În finalul documentului, reprezentanţii asociaţiei cer Parchetului să cerceteze „dacă nu cumva prin ceea ce au transmis comunităţii europene, membrii CCR au pus în pericol siguranţa statului român, în condiţiile în care dacă ar fi simţit «presiuni» asupra lor, în mod normal mai întâi trebuiau sesizate organele statului român: poliţia, DNA-ul, PICCJ”.

„Vă rugăm să cercetaţi dacă nu cumva aceştia tăinuiesc persoanele ce pun presiuni asupra lor, acesta fiind motivul real pentru care nu doresc să se plângă organelor abilitate din România”, conchid reprezentanţii asociaţiei în plângerea depusă.

Completarea la hotărârea Curţii Constituţionale din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opţiunea la referendum, a fost făcută cu acordul majorităţii judecătorilor, a anunţat, marţi, CCR.

„Judecătorul-raportor, sub îndrumarea căruia s-a redactat hotărârea, a procedat cu acordul majorităţii judecătorilor Curţii la completarea considerentelor acesteia, precizând că, pentru stabilirea numărului total de cetăţeni români care trebuiau să îşi exprime opţiunea, «sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului»”, a precizat CCR.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce dobânzi au BCR, BRD, ING, Banca Transilvania sau Raiffeisen la creditul de nevoi personale. Perioada maximă în care trebuie să îl rambursezi
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Silviu Predoiu a dezvăluit totul: Am mai spus acest lucru
Playtech.ro
Ce trebuie să ai în torpedou pentru a evita amenzi de mii de lei. Mulţi şoferi ignoră regula
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colosul din Ungaria a pus ochii pe un sector-cheie din România
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Putin a cedat! Pacea de la Vatican dintre Zelenski și Trump a avut succes
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte