„Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari iar nu a comportamentelor indecente„, afirmă reprezentanţii asociaţiei.
În plângerea depusă la Secţia 17 Poliţie, ei consideră că Iordache a încălcat prevederile articolului 2, alin.1 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Conform articolului invocat, constituie contravenţie „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice„.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a luat cuvântul, miercuri, după votul pentru OUG 92 şi a explicat că se va merge mai departe cu modificările legislative din sfera justiţiei. „Vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care a arătat-o Comisia Europeană. Vrem să fim independenţi, vrem să decidem potrivit Constituţiei, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alţii!„, a spus Florin Iordache, provocând rumoare în rândul Opoziţiei. La coborâre, deputatul social-ddemocrat le-a arătat parlamentarilor din Opoziţie degetul mijlociu de la ambele mâini. Ulterior, le-a spus jurnaliştilor care l-au chestionat în legătură cu gestul obscen, că avea mâinile ridicate.