Planta banală care ține coronavirusul la distanță. Oamenii de știință, conduși de medici de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planch din Germania, au folosit o tulpină din Germania a COVID și o versiunea daneză a acestuia. S-a precizat că una dintre liniile celulare a reprezentat un anumit tip de celule pulmonare, cele mai vulnerabile la COVID-19 – celule canceroase pulmonare A549-hACE2.
Oamenii de știință au remarcat că artesunatul a fost cel mai eficient, urmat de artemether, al treilea de extractul Artemisia annua și al patrulea de artemisinin.
Experții au subliniat că acești compușii conținuți în pelin au o fereastră terapeutică foarte mică, adică nu pot ajuta decât imediat după ce infecția intră în organism.
Se observă că acesta este primul studiu care demonstrează fără echivoc posibilitatea creării unui medicament pentru tratamentul infecției cu coronavirus pe bază de derivați de artemisinină, scrie dcbusiness.ro. Cercetători din toată lumea participă la un test care va stabili dacă Artemisia poate fi o soluție în lupta împotriva Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că până în acest moment nu există studii științifice care să demonstreze eficiența plantei în combaterea coronavirusului.
Oamenii de știință germani de la Institutul Max Planck din Postdam, împreună cu cercetători din Germania și Danemarca colaborează cu americanii de la compania ArtemiLife pentru a stabili dacă Artemisia poate fi utilizată pentru a trata Covid-19.
„Este primul studiu care investighează proprietățile acestei plante în legătură cu noul virus”, a spus conducătorul studiului, Peter Seeberger,
Un medicament bazat pe Artemisia este folosit de multă vreme pentru a trata malaria.
Pe teritoriul României au fost confirmate 1.148.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
1.079.408 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De altfel, 35.514 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 18.09.2021 (10:00) – 19.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dolj, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.