Există o plantă care poate purifica sângele, ajutând în același timp și la eliminarea acidului uric. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de ”cheia de aur”. Planta care purifică sângele și care ajută la eliminarea acidului uric nu este una foarte cunoscută, însă, dacă oamenii i-ar cunoaște beneficiile, cu siguranță ar adăuga-o în alimentație.
Citește și: Distanța perfectă pentru plantarea roșiilor. Mici secrete pentru recolta ta bogată
Un medic a vorbit despre proprietățile mai puțin cunoscute ale acestei plante, dar și despre cum acționează ea. Aceasta este recomandată, în special, persoanelor în vârstă, având în vedere că poate vindeca articulațiile și nu numai.
Planta care purifică sângele și care a fost supranumită ”cheia de aur” este cheile lui Petru, numită primula. Florile acestei plante sunt uimitoare și vin cu multiple avantaje asupra organismului.
„Se crede că florile acestei plante, ca niște chei de aur, deschid ușile primăverii. Oamenii le numesc Cheile lui Petru: există credința că au crescut pe locul unde Sfântul Petru a scăpat cheile cerului. Primula este un depozit de vitamine pentru organismul nostru”, a spus Olga Danilyuk.
Siropul acestei plante ajută la tahicardie, dar se dovedește a fi eficientă și în cazul durerilor de cap. La fel se întâmplă și în cazul altor probleme care pot apărea la nivelul vaselor de sânge.
Însă, cei care vor să se bucure de beneficiile acestei plante ar trebui să consulte un medic. Odată ce planta este consumată conform indicațiilor clare, rezultatele vor fi uimitoare.
„Siropul din aceasta planta ajută în tahicardie. Planta cu flori are o ușoară acțiune sedativă, antispasmodică și este folosită în ticuri și convulsii. Ajută în dureri de cap și migrene prin facilitarea scurgerii venoase din vasele creierului. Schinduful și preparatele pe baza acestei plante pot fi administrate strict conform indicațiilor, după consultarea medicului. Există contraindicații la administrarea lor”, a mai spus medicul.
Primula, planta care purifică sângele, este bogată în vitamine. Frunzele, dar și rădăcinile combat infecțiile și inflamațiile și pot neutraliza toxinele și radicalii liberi. În același timp, acestea au un efect calmant și, de asemenea, îmbunătățesc activitatea mentală.
Citește și: Cea mai bună perioadă în care să plantați liliacul, pentru ca grădina să miroasă parfumat tot sezonul cald