Planta care te ajută să nu te îngraşi şi combate numeroase boli. Toate vedetele o folosesc, se găseşte în toate bucătăriile

Planta care te ajută să nu te îngrași, combate spasmele și are efect antiinflamator. Această plantă are multe beneficii medicale asupra organismului nostru.
Alina Costache
15 nov. 2021, 12:31
Planta care te ajută să nu te îngraşi şi combate numeroase boli. Toate vedetele o folosesc, se găseşte în toate bucătăriile

Planta care te ajută să nu te îngrași, combate spasmele și are efect antiinflamator.  Este cea mai nouă descoperire a nutriţioniştilor. Această plantă care te ajută să nu te îngrași este fenicul, o plantă care are un miros dulce din Europa de Sud. În bucătăria grecească și cea italiană este cel mai folosit fenicul, dar are multe utilități medicale.

Feniculul este planta aromatică și medicinală folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse probleme digestie ori infecții ale tractului respirator superior. Citește, pe Romaniatv.net,  ce beneficii uimitoare are consumul de fenicul pentru sănătate.

Un avantaj al acestei plante este că poate să fie consumat în întregime, adică atât bulbul, tulpina, frunzele, cât și semințele.

Alimentul care tratează plămânii. Întărește imunitatea și ajută la depresie

Planta este folosită pentru mai multe probleme digestive, precum arsuri la stomac, balonare și gaze intestinale. Totodată, planta care te ajută să nu te îngrași este cunoscută pentru că combate spasmele.

Această plantă te ajută să nu te îngrași și fiindcă îți pierde pofta de mâncare. Elementele acestei plante ce contribuie la construirea şi menţinerea unei structuri osoase sănătoase şi puternice sunt fierul, fosforul, calciul, magneziul, zincul, manganul şi vitamina K, scrie csid.ro. Astfel, fenicul ajută la sănătatea oaselor.

Un bulb crud al plantei conține aproximativ 73 de calorii, 2,9 gr de proteine, 17 gr de carbohidrați, 7 gr de fibre alimentare, care furnizează 28% din necesarul zilnic, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier și 10% din necesarul zilnic de magneziu. De asemenea, feniculul este o sursă bogată de vitamina E, K, beta-caroten, luteină, niacină, acid pantotenic, acid folic și seleniu.

Acesta e alimentul-minune al sezonului. Te scapă într-o clipită de răceală și gripă și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Fenicul conține un nutrient foarte important, colina. Acesta are efecte benefice pentru somn și memorare. Potrivit gradinamax.ro, această plantă care te ajută să nu te îngrași are efect antiinflamator.

Nutrientul menționat mai sus ajută la absorbția de grăsime, dar și la reducerea inflamației cronice.

Colina este un nutrient foarte important din fenicul, fiind benefică pentru somn, mişcările musculare, în procesul de învăţare şi memorare. Colina, de asemenea, ajută la menţinerea structurii membranelor celulare şi la transmiterea impulsurilor nervoase, la absorbţia de grăsime şi reducerea inflamaţiei cronice.

Planta care te ajută să nu te îngrași stimulează absorția fierului în organism și reglează tensiunea arterială.

Info fenicul

Feniculul, Foeniculum vulgare, este cunoscut în popor și sub denumirea de anason dulce, chimion sau molura și este o plantă bogată în elemente nutritive de bună calitate precum: minerale: mangan, magneziu, calciu, fier, dar și fibre alimentare, vitamine și antioxidanți. Tulpina plantei poate fi folosită ca legumă într-o mulțime de preparate culinare, în timp ce fructul și semințele sunt condimente extrem de apreciate.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?