Lidia Fecioru a dezvăluit că această plantă se poate consuma cu tot cu rădăcină și că e bună când e proaspătă.
„Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie, nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinerele rădăcinile.
Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii. Este foarte bună pentru cei care au diabet, pentru cei care vor să scape de greutatea acumulată în plus.
Rădăcina este foarte bună pentru a ne face din ea un fel de praf pe care să-l bem atunci când avem o gastrită cu aciditate scăzută. De asemenea, în caz de arsuri se poate folosi acest praf pe rană, pentru că e ajută. În plus, păpădia mai este bună şi pentru insomnie, gastrită, pentru dureri de stomac, pentru dischinezie biliară”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.
Lidia Fecioru a dezvăluit un leac, mai exact băutură care ajută atât la creșterea imunității, cât și la întărirea vaselor de sânge. Aceasta este folosită încă din cele mai vechi timpuri în mănăstiri și pentru a o prepara este nevoie de albinele din stupi care au murit în mod natural, amestecat cu alcool.
„Am un leac foarte interesant şi m-am gândit de foarte multe ori dacă să îl dau sau nu. Şi m-am gândit totuşi să îl dau. Sunt foarte mulţi oameni care cresc albine şi produc miere. Şi ei ştiu, cei care au stupi, că în stup mor albine. Unele mor în mod natural.
Albinele de toamnă, cele care au murit toamna. Vara au strâns tot felul de polen, de la fiecare floare şi aceste albine se pot strânge.
Le lăsăm să se usuce bine, le dăm prin maşina de râşnit sau le putem pune într-un bol şi le strivim cu mojarul. Apoi punem o lingură de praf de albine, la jumătate de litru de vodcă sau un alcool nu mai tare de 40 de grade. Fie că avem o pălincă bună, dar nu cu ţuică mai slabă de 40 de grade. Le lăsăm două săptămâni la întuneric. Din când în când mai agităm.
Se pune în sticlă de sticlă, nu în plastic. Şi începem să luăm câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi, după masă la o jumătate de oră. Întăreşte vasele de sânge prevenind accidentele vasculare, vindecă adenomul hipofizal, frigiditatea şi prostata. Şi ridică imunitatea organismului. E foarte veche, se făcea la mănăstiri. Faceţi această tinctură cum e tinctura de propolis”, a spus Lidia Fecioru în cadrul unei emisiuni TV.