Plantele medicinale pot stopa sau pot duce la vindecarea cancerului. De asemenea, pot fi de ajutor in terapiile clasice, prin potentarea actiunii acestora sau ameliorarea efectelor secundare.
In fruntea listei acestora se afla vascul si spanzul:
Vascul. Se poate spune ca in 40% din cazurile de cancer, dupa tratamentul cu vasc nu se mai poate vorbi de boala. Desi creste cu usurinta pe crengile coniferelor, cel mai potrivit este vascul care creste pe mar, prun, par si stejar.
Tratamentul consta in injectarea subcutanata a produsului pe baza de vasc, iar dozele se stabilesc pentru fiecare bolnav in parte. Dupa a cincea injectie incep sa apara primele indicii despre raspunsul pozitiv al organismului: imbunatatirea calitatii somnului si reaparitia poftei de mancare.
Spanzul. Aspectul mai putin obisnuit, faptul ca apare timpuriu – aproape din zapada – toxicitatea ridicata, precum si proprietatile curative deosebite, ii dau o „personalitate” aparte Tratamenul cu spanz al cancerului este indicat in situatia in care bolnavul nu poate tolera tratamentul cu vasc sau sufera de febra asociata tumorilor, potrivit secretele.ro.
Conform marturiilor, exista numeroase cazuri de leucemie, limfom malig si mielom multiplu care au fost vindecate in urma tratamentelor cu spanz.
In cazuri de cancer pulmonar, daca bolnavul scuipa sange atunci cand tuseste, are insuficienta respiratorie si prezinta semne ale secretiilor bronhiilor, inhalarea extractelor de spanz s-a dovedit a fi foarte eficienta.
Doza minima de pulbere pentru adulti este de 0,25 grame de radacina pisata (doza maxima pentru copii), iar cea maxima nu trebuie sa depaseasca un gram pe zi (pentru adulti).
Dozele sunt prescrise in functie de varsta, greutatea si starea generala a sanatatii.
La infuzare sau decoct se pun maxim doua grame la un litru de apa, se filtreaza cu mare grija, astfel incat bucatile de radacina sa nu ajunga in lichidul strecurat. Se pastreaza la frigider si se iau progresiv doua lingurite (in prima zi) pana la douazeci de lingurite (zilele 20 si 21), de trei ori pe zi, cu conditia sa nu existe reactii adverse. Administrarea interna se face numai la sfatul medicului si sub supraveghere.