Planta-minune care ajută la ameliorarea a o mie de boli. Aceasta este o plantă cunoscută de specialișt și folosită încă din vremea dacilor, denumirea sa originala în limba dacă fiind Prodiarnela.
În Elveția – țara care este renumită pentr ttratamentele naturiste, mai bine de jumătate din preparatele externe produse în ultimul deceniu au fost pe bază de tătăneasă. Industria cosmetică folosește în prezent intens alantoină – unul din principiile active cele mai importante ale tătănesei – care este practic nelipsita în deodorante și creme de corp. Aceasta este o plantă cunoscută de specialișt și folosită încă din vremea dacilor, denumirea sa originală în limba dacă fiind Prodiarnela.
Gastrita hiperacida, ulcer gastric și duodenal
Se ia o jumătate de linguriță de pulbere de tătăneasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tătăneasă reduce aciditatea, favorizează cicatrizarea, protejează pereții stomacului. De obicei se combina cu încă o jumătate linguriță de pulbere dintr-o planta aromatica aleasa după necesitățile pacientului: mușețel (pentru persoanele iritabile), valeriana sau sunătoare (pentru gastritele și ulcerele care apar pe fond de anxietate), menta sau lavanda (pentru persoanele colerice), obligeana sau busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).
Afecțiuni ale gâtului, afecțiuni pulmonare
(Infecții la nivelul gatului, tuse produsa de cauze diverse, traheo-bronșită, bronșită, pneumonii trenante, tuberculoza pulmonara)
Se mesteca încet o bucățică de rădăcină de tătăneasă, lașând că principiile active emoliente și regenerative epiteliale să fie extrase de saliva și să ajungă în zona gatului. Rădăcină proaspătă are un gust neutru, plăcut și este deosebit de activa. Rădăcină uscata vă fi măcinată în prealabil și vă fi mestecata minimum 15 minute înainte de a fi înghițită. Se consuma 3 fragmente de rădăcină proaspătă cu lungimea de 2-3 cm pe zi sau 3 jumătăți de linguriță de tătăneasă uscata pe zi.
Tătăneasă are calitatea de a stimula eliminarea secrețiilor toxice din arborele bronșic și plămâni, precum și de a stimula refacerea țesuturilor afectate de infecție.
Diaree, dizenterie, infecții intestinale
Tătăneasă normalizează tranzitul intestinal și oprește procesul bolii prin precipitarea proteinelor din conținutul intestinal. Se bea înainte de fiecare masa cu un sfert de ora și de cate ori este nevoie cate un pahar din extractul apos obținut prin macerație decocție.
Infecții urinare (cistite) și renale (nefrite, pielonefrite), pietre la rinichi și la vezica urinara
Prin mucilagiile pe care le conține, tătăneasă favorizează relaxarea țesuturilor, diminuează starea inflamatorie și oprește hemoragia. Se administrează de obicei sub forma de extract apos, împreună cu alte plante: ienupăr (că antiinfecțios), merișor și mesteacăn (că anti-litiazice), cate 1 linguriță rasa din fiecare planta menționată.
Fibrom și adenofibrom mamar și uterin, chisturi ovariene, polipi intestinali și stomacali
Nenumărați pacienți au reușit să scape de durele și periculoasele intervenții chirurgicale folosind tinctura de tătăneasă și extractul apos antitumoral pe baza de tătăneasă.
a. Se administrează 1-2 lingurițe de tinctura de tătăneasă în apa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face până la completa vindecare.
b. Se bea extractul apos antitumoral, în trei reprize pe parcursul unei zile.
Alaturi de tratamentul cu tătăneasă este foarte important regimul alimentar, fară carne, consumandu-se în mod special morcovi, țelină și pătrunjel. Nu se consuma alcool! Tratamentul se menține 40 de zile.
Cancer
Se face tratament cu extractul apos antitumoral. Se țin 3-7 cure a cate 40 de zile cu 10 zile pauza intre ele. Se recomanda în paralel alimentația crudivora, postul negru. Același tratament este valabil și pentru cancerul cu metastaze.
Citește continuarea aici