Planta minune care poate trata cancerul, diabetul sau Parkinson. Potrivit oamenilor de ştiinţă, frunzele psychotria insularum, cunoscută sub numele de Matalafi, ar acţiona ca un ibuprofen natural pentru reducerea inflamaţiilor. Mai mult, această plantă ar ajuta la tratarea unor boli precum Parkinson, cancer, diabet.
Frunzele plantei Psychotria Insularum, cunoscută sub numele de Matalafi, au fost folosite în medicina tradiţională pentru tratarea inflamațiilor asociate cu febra, durerile corporale, umflăturile și infecțiile respiratorii. În urma studiilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că frunzele acestei plante ar putea trata chiar şi boli incurabile precum Parkinson, cancer sau diabet.
„Am fost sceptic la început, în timpul cercetărilor. Existau multe superstiţii în jurul acestei plante în special, chiar şi în medicina tradiţională, dar am fost dornică să aflu dacă aş putea oferi merite ştiinţifice medicamentelor tradiţionale ale poporului samoan.
Frunzele sunt mărunţite şi se storc pentru suc. Vindecătorii tradiţionali folosesc acel suc ca băutură pentru pacienţii lor. Uneori, ei folosesc, de asemenea, frunzele pentru a le freca pe o persoană care nu se simte bine sau pentru a le aplica pe o rană care trebuie vindecată.
Am crescut cu bunica mea maternă şi ea era un vindecător tradiţional. Când a murit, mi-a transmis tratamentele ei, aşa că acum sunt şi eu un fel de vindecător tradiţional.
Provocarea dintre medicina modernă şi medicina tradiţională este reprezentată de cazurile în care oamenii se concentrează doar pe un singur tip de medicină înainte de a căuta în cealaltă, astfel încât un caz în care oamenii caută tratamente anticancer de la vindecătorii tradiţionali, dar se prezintă la spital mai târziu cu cancer în stadiul patru, când este prea târziu pentru ca medicina modernă să mai poată face ceva.
Şi astfel, ştiu că mulţi oameni cred că medicina tradiţională înseamnă doar oameni care amestecă frunze şi că apare efectul placebo, dar trebuie să ne amintim că medicina tradiţională a adus contribuţii semnificative în lumea produselor farmaceutice moderne, printre exemplele cărora se numără aspirina”, a declarat Seeseei Molimau-Samasoni, autorul studiului şi managerul diviziei de plante şi tehnologii post-recoltare din cadrul Organizaţiei de Cercetare Ştiinţifică din Samoa, potrivit exquis.ro.
Cercetătorul spune că vor trece ani de zile până când această plantă va fi aprobată ca medicament natural.
„Cred că abia am început să desluşim potenţialul matalafi. Dar, sincer, există şi sute de alte medicamente tradiţionale aici, în Samoa, pe care trebuie să le cercetăm.
Avem acum un laborator dedicat beneficiilor antimicrobiene ale medicamentelor tradiţionale, un laborator care analizează activitatea antidiabetică a medicamentelor tradiţionale şi un laborator care analizează activitatea anticancerigenă a medicamentelor tradiţionale. Suntem abia la început”, a mai spus omul de ştiinţă.
Citeşte şi Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea după-amiaza. Efectele sunt imediate