Planta tocmai bună de mâncat care îți salvează celelalte legume din grădină! Tot ce trebuie să faci este să o plantezi printre răsaduri

Dacă ai o mică grădină de legume, însă te confrunți cu problema dăunătorilor, trebuie să știi că există o plantă comestibilă care te va salva de această problemă.
Filip Stan
25 aug. 2024, 19:35
Planta tocmai bună de mâncat care îți salvează celelalte legume din grădină! Tot ce trebuie să faci este să o plantezi printre răsaduri
Planta tocmai bună de mâncat care îți salvează celelalte legume din grădină! Tot ce trebuie să faci este să o plantezi printre răsaduri

Sezonul grădinăritului a început, iar soiurile de legume pe care le-ai plantat în primăvară sunt acum în plină dezvoltare. Totuși, nu toate plantele sunt ferite de factorii dăunători precum insectele și moluștele. În această luptă cu dușmanii grădinii tale, există o soluție naturală și eficientă: usturoiul.

Usturoiul nu este doar un ingredient apreciat în bucătărie, ci și un protector de încredere pentru restul plantelor din grădină. Studiile recente realizate de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) din Australia au demonstrat că usturoiul este extrem de eficient în ținerea la distanță a melcilor și limacșilor, dăunători care pot distruge legumele și plantele aromatice.

Citește și: Rețetă de varză asortată cu legume la borcan. Ingredientul secret care o menține crocantă și aromată

Usturoiul poate salva alte legume

Valerie Caron, expertă în cadrul CSIRO, a declarat că, deși se știa că melcii sunt atrași de culorile vii, precum roșul, rezultatele studiului au arătat că usturoiul este deosebit de neplăcut pentru aceștia.

În plus, este important să incluzi usturoiul printre roșii, ardei, castraveți, ceapă, dovlecei și alte legume pentru a proteja recolta. Utilizarea usturoiului ca barieră împotriva melcilor nu doar că îmbunătățește sănătatea grădinii tale, dar ajută și la reducerea daunelor economice semnificative cauzate de acești dăunători, cum ar fi cele de 170 de milioane de dolari australieni în Australia.

„Usturoiul s-a dovedit cel mai eficient pentru a împiedica melcii să ajungă la sursele de hrană, în condiţii de laborator. Barierele cu cafea au oferit doar o protecţie limitată, în special până la 24 de ore, după care unii dintre melci chiar au mâncat zaţul de cafea”, a explicat Valerie Caron despre studiul efectuat și care a surprins-o.

Studiul precizat mai arată și că melcii și limacșii contaminează seara în special leguminoasele, dar și cerealele. În Australia, în fiecare an, sunt provocate pagube în valoare de 170 de milioane de dolari australieni, adică 112, 4 milioane de dolari americani, în fiecare an.

Este de asemenea important de menționat că usturoiul are multiple beneficii pentru organismul uman, contribuind la curățarea toxinelor și întărirea sistemului imunitar. Deși nu oferă cea mai plăcută aromă, efectele sale asupra grădinii tale sunt cu siguranță de neprețuit.

Citește și: Un bărbat a fost prins într-un supermarket după ce a schimbat etichetele de pe cinci caserole cu carne cu unele de pe caserole cu legume

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Ești obligat sau nu să oprești la trecerea de pietoni dacă persoana care traversează se află pe sensul opus? Ce spune Codul Rutier, de fapt, inclusiv când există și o linie de tramvai
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
Playtech.ro
Distanța de la care încep să măsoare viteza noile radare pe trepied. Frânarea bruscă nu mai funcționează
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Legăturile secrete ale Vaticanului cu OZN-urile, dezvăluite: Succesorul Papei Francisc este îndemnat să spună „adevărul”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Încă un cod galben de la ANM. Situația se complică, furtunile lovesc în forță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Un bebeluș de doar 3 luni a murit la Spitalul de Urgență din Craiova. Familia reclamă erori medicale grave
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit interzis! Anunțul făcut de Rusia: Cine a condamnat România pentru asta?
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Avertisment oficial: De ce nu este sigur să consumi ouă de la găinile crescute în gospodărie
MediaFlux
Sute de răniți după cutremurul din Turcia! Oamenii au sărit pe geam în timpul seismului, de frică VIDEO
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”