Afine și frunze de afin
Printre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie se numără frunzele de afin. Dacă sunt recoltate înainte ca fructele să se coacă, atunci sunt şi mai bune deoarece, conţin neomirtilină, o substanţă care reduce glicemia. După ce ai uscat frunzele şi le-ai mărunţit, poţi să prepari o infuzie din 2 linguri de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Bea două căni de ceai pe zi, timp de o lună. Poţi mânca şi fructele de afin, deoarece au un conţinut scăzut de fructoză şi sunt bogate în antioxidanţi care împiedică îmbătrânirea celulelor. Dacă îţi plac foarte mult fructele de pădure, poţi mânca şi mure, care au un conţinut scăzut de zahăr.
Frunze de mesteacăn
Frunzele de mesteacăn pot fi o soluţie pentru a scădea glicemia. Ele pot fi folosite sub formă de ceai sau decoct, ca atare sau în amestec cu alte plante. Combină 3 linguri de frunze mesteacăn cu o cantitate egală de frunze de coacăz negru. Din acest amestec, ia o linguriţă pe care o lași la infuzat în 200 ml de apă fiartă. Bea 2-3 căni pe zi.
Lămâi și portocale
Dacă îţi plac fructele, alege lămâile sau portocalele. Specialiştii în nutriţie au constatat că diabeticii au carenţă de vitamina C şi recomandă un consum moderat de citrice. Pe lângă aceste fructe, poţi consuma şi mere, deoarece coaja de măr are antioxidanţi benefici.
Frunze de nuc
Ceaiul din frunze de nuc este un leac eficient în caz de diabet. Foloseşte o linguriţă de frunze uscate de nuc la o cană de apă fierbinte şi bea două căni pe zi. Dacă îţi place gustul amărui, poţi folosi şi tinctură din frunze de nuc. Umple cu frunze tăiate mărunt o sticlă de un litru şi adaugă alcool alimentar de 70 de grade. Lasă la macerat timp de 2 săptămâni, la loc răcoros și întunecos. Strecoară apoi şi ia 4 picături de 3 ori pe zi.
Cicoare
Urmat cu stricteţe, tratamentul cu cicoare reduce glicemia şi colesterolul. Cicoarea stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice. Dacă vrei să încerci acest tratament, bea zilnic două căni de infuzie de cicoare pe care o prepari din 2 linguri de rădăcină uscată la un litru de apă clocotită.
Cireşe
Sărace în zaharuri, cireșele, consumate în cantități rezonabile, pot înlocui orice desert, fără să-ți crească prea mult concentrația de zahăr din sânge.
Cu glicemia nu e de glumă!
Dacă ai glicemia crescută, încearcă să limitezi chiar şi consumul de fructe, mai ales a celor cu conținut mare de fructoză.
Amestec pentru diabetic
Dacă suferi de diabet, amestecă părţi egale de frunze de brustur, seminţe de ciumărea, frunze de păpădie, frunze de dud-negru, frunze şi muguri de nuc. Prepară infuzia din 2 linguriţe de amestec la o cană de apă clocotită. Bea 3 căni pe zi, înainte sau după masă.