Pentru a beneficia cât mai multe de toate proprietăţile lor se recomandă să consumaţi plantele cu frunze verzi în stare naturală, în salate cu puţin ulei de măşline şi suc de lămâie.
Descoperă cele şase alimente care combat anemia
Spanacul reprezintă o „bombă” de vitamine, fibre şi minerale. Mai mult, 100 de gramde s panac îţi oferă circa 188% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Consumat crud, spanacul este o sursă bună de luteinp, vitamina K, acid folic, vitamina B5, magneziu, fier, calciu şi potasiu.
Vitamina K: de ce organismul tau are nevoie de aceasta vitamina?
Rucola a început să devină din ce în ce mai găsită în preparatele de pe mesele românilor, fiind disponibilă pe tot parcursul anului. Rucola este mai nutritivă decât salata verde, având de 8 ori mai mult calciu, de 5 ori mai multe vitamina A, C şi K şi de 4 ori mai mult fier.
Frunzele de sfeclă roşie nu au fost folosite până acum în alimentaţie, ele fiind aruncate până acum. Aceste frunze au un conţinut ridicat de luteină, esenţială pentru sănătatea ochilor, a creierului şi a întregului organism.
Varza nu ar trebui să lipsească din meniul nostru: 100 de gramde de varză conţine următoarele vitamine în proporţii din doza zilnic recomandată: vitamina C – 61%, vitamia K – 95%, acid folic 11%, calciu 4% şi fibre 10%.