Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară

Plantele de apartament îți pot transforma locuința într-un cămin primitor datorită parfumului subtil și a florilor cu aspect luxuriant. Vezi care dintre ele au cele mai îmbietoare miresme.
Ruxandra Rădulescu
03 nov. 2021, 12:49
Plantele de apartament care-ți parfumează casa în mod natural. Florile cu mireasmă de ciocolată, vanilie sau scorțișoară

Plantele de apartament pot conferi locuinței tale nu numai o notă personală din punct de vedere estetic, dar și un parfum îmbietor.

Cultivarea plantelor de interior este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și vitalitate casei tale. Pe lângă aspectul lor colorat multe plante de apartament sunt frumos parfumate, de aceea în casa ta vei fi mereu întâmpinată de miresme proaspete.

Gardenia

Gardenia este una dintre plantele care fac flori surprinzător de parfumate. Florile albe arată spectaculos, cuibărite printre frunzele lucioase, verzi și închise. Gardenia are nevoie de multă lumină. Condițiile ideale de lumină sunt de cel puțin 6 până la 8 ore pe zi. Ferestrele de sud și de sud-vest ale casei tale sunt cele mai bune, ține plantele departe de căldura directă în lunile caniculare de vară.

Plantele de citrice

Când intri într-o cameră în care se află o plantă de citrice, nu poți rata parfumul aromat și puțin înțepător. Fie că este vorba de lămâie sau portocală, plantele citrice de interior sunt unele dintre cele mai potrivite pentru apartament și o modalitate excelentă de a-ți împrospăta casa.

Plantele pe care să nu le ţii în casă dacă ai animale de companie


Lavanda

Lavanda nu este doar o plantă cu aspect frumos, dar este recunoscută și pentru parfumul intens. Mireasma relaxantă și blândă este foarte specială și se poate răspândi în întreaga locuință într-o manieră subtilă. Adesea cultivată în aer liber, levănțica este o plantă minunată de adus și în interior.

Iasomia

Ca și în cazul muşcatelor, nu toate plantele de iasomie au flori care sunt parfumate. Jasminum Polyanthum emană un parfum dulceag, tropical pe timp de noapte. Planta de iasomie din Azore are, de asemenea, flori parfumate care înfloresc din primăvară până în toamnă, acestea emană un miros minunat care este similar cu florile de Gardenia.

 

Geranium 

Geranium, denumită și „mușcata englezească”, este o altă plantă care emană un parfum deosebit. În timp ce unele mușcate nu au miros, există soiuri un parfum unic care curpinde întreaga încăpere în miresme de lămâie, trandafir și chiar nucșoară sau vanilie. Mușcatele sunt plante care contribuie la estetica vizuală a unei încăperi datorită florilor în culori aprinse.

Roinița

Prospețimea plantei de roiniță este minunată pentru orice cameră din casa ta. Păstrați planta lângă o fereastră deschisă pe vreme mai caldă – fluxul de aer va ajuta la eliberarea parfumului de lămâiță din frunze.

Măslin

Floarea plantei de măslin dulce are un miros excepțional, căruia este greu să-i reziști. Planta în sine are frunze strălucitoare, lucioase, în timp ce florile sunt ciorchini albi mici, cu un parfum ușor ce amintește de portocali.

Menta

Deși menta nu face flori, aroma minunată pe care o emană poate cuprinde o cameră întreagă, mai ales când adie ușor un curent de aer sau o briză. Există o mare varietate de mentă din care puteți alege, toate cu parfum proaspăt.

Plumeria

Plumeria este o plantă tropicală care este cultivată pentru parfumul său incredibil și florile superbe. Plumeria este folosită pentru fabricarea uleiului hawaian. Florile vin într-o varietate de nuanțe diferite de culori, inclusiv alb, galben, roșu, roz și portocaliu.

Plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie


Heliotrope

Dacă ești în căutarea unei plante impresionante și cu flori care miros grozav, Heliotropele sunt acelea. Plantele vor arăta minunat în casa ta, iar florile au un parfum exotic care îți va aminti de vanilie. Majoritatea Heliotropelor sunt colorate în violet vibrant standard, dar și alte culori.

Hoya

Plantele Hoya au frunze vibrante de un verde cerat, motiv pentru care sunt cunoscute și sub numele de plantele de ceară. Dar nu frunzele pun planta Hoya pe această listă, ci florile lor dulci și parfumate. Hoya are ciorchini de flori în formă de umbrelă care emană un miros minunat de ciocolată care devine mai puternic seara.

Eucaliptul

O altă plantă fără flori, dar care este minunat de parfumată este eucaliptul. Cele mai multe soiuri de eucalipt au frunze parfumate, cu o culoare frumoasă – variațiile de albastru, verde și argintiu fac ca această plantă să înveselească orice cameră.

 

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidl bagă la vânzare de luni, 8 iulie 2024, produse care au făcut furori în rândul românilor. Nu vor sta prea mult la raft
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Pericol uriaș în parcurile de distracții de pe litoral! ANPC a luat imediat măsuri
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
George Simion, botez fără brânză de la Becali. Cine i-a schimbat meniul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste modele de TELEVIZOARE. Intră în vigoare chiar din luna AUGUST
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Traficul feroviar între București și Constanța a fost blocat de incendii de vegetație
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!