Plantele pe care trebuie să le ai în casă de Crăciun. Toată lumea vrea sănătate, bani și iubire în anul ce vine. De aceea, în perioada sărbătorii de Crăciun e bine să cumpărați câteva plante care fac adevărate minuni. Potrivit specialiștilor în Feng-shui, acestea nu doar că vă echilibrează, ci vă ajută să atrageți bunăstarea și norocul.
Una dintre plantele despre care se știe din vechime că atrage abundența este Crăciunița, considerată simbol al purității. Culoarea ei specială, roșu aprins, aduce bogăție, fiind strâns legată de energia chi. De asemenea, în trecut a fost asociată cu puterea. Crăciunița trebuie așezată la intrarea în casă, lângă ușă. Doar așa vă va proteja de vibrațiile negative și va permite banilor să intre în casa voastră.
O plantă plină de magie e și holly, o plantă cu frunze verzi și fructe roșii. Anticii spuneau despre această plantă că are rolul de a alunga spiritele rele în orice casă s-ar afla. Pentru ca invidia, răul și energiile negative să nu pătrundă în case, așezați o coroniță la intrare. Această plantă vă aduce multă prosperitate.
Sub nici o formă nu uitați de prezența vâscului. Această minunată plantă este folosită din cele mai vechi timpuri ca parte a ritualurilor de purificare. Întrucât vâscul crește în vârful stejarilor, acesta se pune la înălțime în casă pentru a atrage energia banilor. Nu în ultimul rând, vâscul este planta mult iubită de îndrăgostiți. Tradiția spune că cine se va săruta sub vâsc de Crăciun va avea parte de bucurie și fericire și va rămâne împreună cu persoana iubită.
Citește și: Substanțele din bomboanele de Crăciun care îți pun sănătatea în pericol
Cei care au ales un brad artificial se lovesc de regulă de o problemă, și anume cum să îl păstreze curat. Acesta are nevoie de o curățare specială înainte de a folosit, din nou, mai ales că în atâtea luni în care nu a fost folosit s-a depozitat praful.
În momentul în care păstrăm bradul artificial într-o cutie, acesta se va umple de praf. Iată trucul ideal pentru a scpăpa de această problemă. Praful de pe el se va îndepărta cu ajutorul unui aspirator. Aparatul se ține la câțiva cm depărtare pentru a nu deteriora crengile.
O altă metodă utilă este să scuturi fiecare parte din brad, separat, așa vei lua câte o creangă din brad și vei îndepărta praful după ea. O metodă foarte utilă este sprayul pentru ștergerea ramurilor. Trebuie să începi din partea de sus a bradului și să pulverizeazi pe fiecare ramură. Mai apoi, cu ajutorul unei cârpe se șterge praful. Un sfat de care trebuie să ții cont este ca înainte de a-l orna, să fie uscat.