Termometrele înregistrează temperaturi din ce în ce mai mici, așa că a venit vremea să-ți muți plantele preferate din curte sau de pe casa scării și să le bagi în casă, la căldură, dacă vrei să nu le pierzi.
Daliile – Daliile trebuiesc mutate în interior imediat după apariția primului îngheț. Înainte de a le aduce în casă, îndepărtează tuberculii și lasă-i să se usuce timp de câteva săptămâni. Depozitează-i într-un loc răcoros și uscat peste iarnă.
Citește și: 5 plante care scad glicemia. Bune pentru diabetici, dar și pentru cei la risc să facă boala!
Citricele – Plantele citrice, cum ar fi lămâiul sau portocalul, trebuiesc mutate într-un mediu protejat atunci când temepraturile scad. Fii cât se poate de atent la cariațiile de temperatură și ia măsuri din timp pentru a proteja acești pomi.
Crinii Canna – Aceste plante tropicale sunt foarte sensibile la schimbările de temeperatură. În noimenrie, aplică un strat de vată în jurul rădăcinilor lor pentru a le proteja de frig.
Begonia – Begonia are flori foarte frumoase, dar trebuie pritejată meticulos în sezonul rece. Taie tulpinile la aproximativ cinci centimetri pentru a menține sănătatea plantei. Depozitează tuberculii într-un loc răcoros și întunecat după ce i-ai lăsat să se usuce la temperatura camerei.
Suculente –Plantele suculente sunt originare din zone cu climat cald și ar trebui aduse în casă înainte de a fi afectate de temperaturile scăzute.
Trandafirii la ghivechi – Trandafirii au nevoie de protecție împotriva frigului, așa că ar fi bine să îi mutați într-un loc călduros atunci când temperaturile scad.
Violete africane – Aceste plante de apartament preferă temperaturile constante și nu tolerează temperaturile reci.
Iasomie de grădină – Și iasomia de grădină ar trebui adusă în casă pentru a o proteja de frig.