„Planul Simion”, criticat de purtătorul de cuvânt al PNL: „Asistăm la o înşelătorie cât casa, un nou Caritas. Dă-mi datele ca să-ţi vând aer”

George Simion şi-a lansat deja campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, chiar dacă nu şi-a anunţat oficial candidatura, iar principala temă de campanie este aşa numitul "Plan Simion", care prevede, deocamdată, apartamente la preţul de 35.000 de euro pentru români şi scăderea ratelor la credite.
Filip Stan
24 iul. 2024, 17:13

Oferta electorală a președintelui AUR, George Simion, este din ce în ce mai criticată de liderii partidelor. Mai exact, „Planul Simion” prin care românii se înscriu în baza unui formular și primesc un tip de „contract-angajament” prin care ar putea cumpăra apartamente la prețuri mici, este „înșelătorie”, cred cei mai mulți dintre politicieni, printre care și Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

„Asistăm în plină zi la o înşelătorie cât… casa. George Simion şi AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. Nu pentru că nu vor avea puterea, ci pentru că este imposibil şi totul e o schemă de tip CARITAS de păcălit oameni nevoiaşi. O schemă frauduloasă de tip: dă-mi datele personale ca să-ţi vând aer. Nimeni nu se întreabă unde ajung acele date şi ce face AUR cu ele! Tovarăşul Simion s-a specializat în păcălit oameni. Iar acum se joacă cinic cu emoţiile şi visurile unor oameni de a-şi cumpăra o locuinţă. Lista de înşelătorii e lungă, începând cu panica legată de vaccinuri că vom fi ‘cipaţi’ şi mergând până la aşa-zisa desfiinţare a cash-ului, furtul de copii, secarea Canalului Bîstroe şi multe alte inepţii”, a scris Ionuţ Stroe, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, subiectele „inventate” de George Simion şi AUR sunt pentru a „deraia” România de pe drumul european.

„Că există un public pentru aşa ceva, români speriaţi sau mult prea creduli, care stau în caniculă să-şi facă un contract fictiv pentru casă, asta nu e îndoială. Ceea ce este problematic este de ce un om politic se coboară atât de jos să profite de aceşti oameni pentru propriul său câştig electoral. Răspunsul este, din păcate, simplu: toate temele şi subiectele inventate de George Simion şi AUR sunt create pentru a deraia România de pe drumul european, pentru a diviza şi inflama societatea. Iar asta ajută doar Marele Urs de la Est, prietenul nevăzut al tov. Simion”, spune Stroe.

George Simion, preşedintele AUR şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, a declarat luni, în prezenţa câtorva sute de persoane care s-au înscris în „Planul Simion”, un program de locuinţe „la preţuri de producător”, că îşi va da demisia „în şase luni”, dacă nu îşi va respecta această promisiune electorală.

Contractele semnate de români cu George Simion nu conţin informaţii esenţiale

Contractele au fost semnate la fostul magazin Bucureşti, care va fi sediul de campanie al liderului AUR pentru alegerile prezidenţiale.

„E pentru prima oară în ultimii zeci de ani când un candidat îşi asumă un mandat imperativ, nu cum spune legea, mandat reprezentativ. Adică îmi asum prin semnătură directă, mă oblig în faţa alegătorilor să respect termenele şi condiţiile oferite în promisiunea electorală pe care o fac: apartamente la preţuri de producător. Dacă nu respect termenele şi condiţiile din acest program, îmi dau demisia în şase luni, conform contractului care este valabil din punct de vedere juridic”, a afirmat Simion.

El a adăugat că prin acest contract vrea „ca fiecare român să fie proprietar”.

Liderul AUR a explicat că măsura privind o locuinţă de la 35.000 de euro este fezabilă, atât timp cât statul se implică, asigurând terenurile şi asigurând utilităţile şi infrastructura.

Preşedintele partidului AUR nu a oferit, totuşi, nicio explicaţie la problemele ridicate de mai mulţi jurnalişti şi de alţi politicieni. Nu a precizat care sunt condiţiile pentru românii care ar vrea să cumpere aceste apartamente, nu a prezentat sursa de finanţare şi nici un buget al proiectului, nu a făcut nicio diferenţiere de preţ între apartamente în funcţie de zonă şi nu a prevăzut efectul pe care acest proiect l-ar avea asupra pieţei imobiliare, inclusiv asupra votanţilor săi.

„Contractul” propus de George Simion poate fi consultat mai jos

Contract Planul SImion

Contract Planul SImion

Contract Planul SImion

Contract Planul SImion

Citeşte şi: INCREDIBIL, dar adevărat! Sute de bucureşteni au stat la coadă pentru a se înscrie în programul prin care George Simion promite românilor apartamente cu preţul de 35.000 de euro

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Bărbat căutat de autoritățile franceze, capturat în Bacău
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!