„În cabină va fi presurizare, deci va avea toate condiţiile. Pentru că ea are o propulsie specială să îi asigure deplasarea atât pe orizontală cât şi pe verticală„, promite Nicolae Stăncioiu, constructorul OZN-ului.
Nicolae Stăncioiu are 65 de ani. A ieşit la pensie în urmă cu doi ani şi şi-a ales un hobby mai puţin obişnuit. Pasionat de filmele SF, el a început să construiască în curtea casei un OZN.
„Va zbura la o înălţime atât timp cât va exista aer. S-ar putea să ajungă şi pe altă planetă, la tehnologia care există acum şi va fi echipată, ştiinţa va evolua. Probabil pe lună ar fi cel mai indicat”, susţine Stăncioiu.
Pensionarul şi-a găsit şi un ajutor. „La ideea dumnealui am zis că e bine să construim împreună. Calculele le-a făcut domnul inginer, a venit la mine cu schiţa. Nu mi-a spus toate secretele, dânsul vrea să ţină secretele de navigaţie, de zbor„, mărturiseşte ajutorul pensionarului, Ion Brabete.
De cum au aflat că la ei în sat se construieşte un OZN, toţi vecinii vor să ajungă în spaţiu sau chiar pe Lună.
„E ceva unicat la noi. Aş vrea să merg în spaţiu, dar nu ştiu dacă om putea circula cu el”, spune un vecin încântat de ideea de a zbura cu OZN-ul. Vecinii spun că nu le-ar fi frică de o vizită în spaţiu.
„Sunt curioasă. Nu îmi e frică. Nu ştiu cum arată un extraterestru, dar sunt curioasă„, se confesează o vecină.
Alţii consideră OZN-ul o minune. „Eu zic că e o minune. Ne-ar fi drag şi nouă, să vedem şi noi ce înseamnă OZN”, precizează o altă doamnă ieşită de ceva timp la pensie, scuzându-se în acelaşi timp că nu ştie cum arată un OZN pentru că nu are televizor.
Carcasa OZN-ului a costat până acum două mii de lei. Greul însă abia începe, pentru ca farfuria zburătoare are nevoie de motoare şi de tehnologie modernă. Pensionarul estimează că în total îi vor trebuie 40 de mii de lei ca să termine OZN-ul.