Platforma civică Împreună cere eliminarea din manuale a elementelor „de propagandă ale ideologiei de gen”

Aproximativ 300.000 de cetăţeni au cerut Ministerului Educaţiei Naţionale şi Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei să elimine "de urgenţă" din manualele şcolare elementele "de propagandă ale ideologiei de gen", având în vedere că egalitatea de gen "nu se referă la egalitatea femeii cu bărbatul, ci la activismul LGBT".
Romania TV
25 mart. 2019, 11:37
Platforma civică Împreună cere eliminarea din manuale a elementelor

Precizările au fost făcute la finalul campaniei naţionale ”Apărăm copiii României şi identitatea lor”.

Potrivit reprezentanţilor Platformei civice Împreună, în şcolile din România există materiale didactice care „îi învaţă pe copii ori pe profesori că o persoană este genul în care se identifică şi nu genul în care s-a născut”, că identitatea de gen şi orientarea sexuală „sunt două lucruri distincte”, că ”o fetiţă poate avea nume de băiat şi poate deveni tată”.

Platforma civică Împreună afirmă că a somat Ministerul Educaţiei Naţionale să transmită atenţionări către toate inspectoratele şcolare judeţene, în sensul ca profesorii să nu se lase „implicaţi în activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea minţii şi sufletului copiilor români, prin activităţi ce implică în orice fel ideologia de gen, întrucât aceasta este intim legată de fiecare persoană în parte, intrând în sfera de dezvoltare fizică şi psihologică a fiecărui copil în parte”, nu a sistemului de învăţământ, „prin reeducare colectivă”.

Platforma civică Împreună, compusă din 506 ONG-uri şi 130.000 membri susţinători persoane fizice, anunţă încheierea campaniei naţionale ”Apărăm copiii României şi identitatea lor”, prin care 300.000 de cetăţeni români refuză în mod expres orice ingerinţă a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educaţiei sexuale pentru diversitate, în procesul educaţional din ţara noastră.

”Prin această campanie, cei 300.000 cetăţeni români somează Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, să ia act de refuzul lor expres în ceea ce priveşte orice ingerinţă a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educaţiei sexuale pentru diversitate, în procesul educaţional din România”, a afirmat preşedintele platformei, Mihai Gheorghiu, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii Platformei civice susţin că dispoziţiile legale prevăd că ”nimeni altcineva decât părinţii nu pot îndeplini nevoile copilului lor”. Totodată, aceştia spun că prin „intruziunea ideologiei de gen” în educaţia copiilor sunt „încălcate grav” dispoziţiile legale şi constituţionale.

„Mai mult, potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constituţie, autorităţile publice sunt obligate să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată. Cum viaţa intimă este unul dintre factorii determinanţi ai conştiinţei individului prin valenţele psihice pe care inevitabil le antrenează şi cum procesul de educaţie şi formare a copilului operează în planul conştiinţei acestuia rezultă că orice ingerinţă în procesul educaţional care aduce atingere convingerilor părinţilor sau însuşirilor şi nevoilor proprii fiecărui copil aduce atingere şi acestui drept fundamental”, menţionează reprezentanţii Platformei Împreună.

Potrivit sursei citate, scopul şcolii este obţinerea de rezultate cât mai bune de către elevi şi nu „reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen”, indiferent de datul biologic în care s-au născut.

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Stațiunea din România pe care trebuie s-o evite toți turiștii în perioada următoare. Îți strici vacanța dacă ajungi aici
Capital.ro
Se acordă gratuit în România pentru proprietarii de case şi terenuri. Ce acte se depun la Primărie
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
ROMÂNII TRĂIESC PE DATORIE! Care e cel mai periculos risc în această perioadă
Adevarul
Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania”, eliberat după 7 ani de pușcărie. Și acum e urmărit de 80 de polițiști
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Cum se calculează vechimea în muncă, dacă ai mai multe joburi. Condiții obligatorii pentru angajtori
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la botezul nepoatei artistei! Ce relație există acum între ei, de fapt?: „N-am treabă cu...”
Cancan.ro
Ce pensie uriașă are Ion Țiriac, după recalculare. A spus-o în direct, la TV: 'Mi-e rușine!'
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Amenzi între 1.000 si 5.000 de lei sau muncă în folosul comunităţii. Părinții sunt obligați să semneze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
UE întărește Frontex în contextul crizei migranților la granițele Europei
MediaFlux
TRUMP, o primă VICTORIE. Kamala i-a ACCEPTAT condițiile
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...