UPDATE: În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.
Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.
Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze.
Platforma pentru înscrierea în vederea vaccinării este funcţională, după cum a precizat vineri STS, administratorul acesteia, dar din cauză că trecerea din prima în a doua etapă a avut loc la ora 15:00, momentan sunt transferate datele persoanelor care se încadrează în etapa a doua.
„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:
Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.
Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.
Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, precizează STS într-un comunicat.
Coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat la Europa FM cum se face programarea prin intermediul platformei electronice, odată ce persoanele respective, medicii lor sau angajatorii îşi creează un cont.
„Vor fi vizualizate centrele de vaccinare disponibile, numărul sloturilor libere și fiecare persoană, prin intermediul medicului de familie sau având vârsta de peste 65 de ani sau angajatorul, poate să înceapă deja să facă programări în centrele care vor fi disponibile și care se vor regăsipe acea platformă.
Video cu modalitatea de înscriere AICI
Prin simpla introducere a CNP-ului se validează categoria de risc a persoanei respective și atunci înscrierea se poate face individual, prin web, pe platforma de programare sau prin intermediul unui aparținător, care poate să-și facă un cont și să înscrie până la 10 persoane pe familie. Se poate face prin call center, prin medicul de familie sau prin Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriilor.”, a spus Valeriu Gheorgiţă.