În depresiunile din estul Transilvaniei, însă temperatura nu depăşeşte 11 grade Celsius. În Capitală, ziua de joi se anunţă însorită, însă vântul suflă şi aici mai alert, iar la amiază se înregistrează circa 20 de grade Celsius.
Vineri, registrul vremii se schimbă, ploile cuprind întreaga ţara, iar vântul nu dă semne că s-ar domoli. În plus, şi temperaturile scad simţitor, ziua nu va fi deloc plăcută sub aspect meteo. Cele mai scăzute valori termice sunt de aşteptat, ca de obicei, în depresiunile intramontane, unde termometrele nu vor indica mai mult de 6 grade Celsius, iar cele mai ridicate valori, doar 16 grade după cele 23 din ziua precedentă, se aşteaptă în Lunca Dunării. Iar la munte, unde vântul are intensificări susţinute, nu vorbim doar de ploi ce pot depăşi izolat 15 litri pe metru pătrat, ci şi de lapoviţe sau ninsori în zona mai înaltă.
Nici în Capitală nu contăm pe vreme mai bună, nori aproape toată ziua, ploaie slabă din când în când şi vânt cel puţin moderat. Prin urmare, maxima temperaturii aerului scade şi aici cu 6-7 grade Celsius faţă de joi, la amiază, termomtrele nu indică mai mult de 14 grade Celsius.
Sâmbătă, vremea se mai îndreaptă puţin, în sensul că înnorările cuprind treptat doar vestul, centrul şi nordul ţării, unde plouă slab la nivel local, în timp ce în sud şi sud-est soarele este mai prezent şi doar izolat pot să cadă câţiva stropi de ploaie pe parcursul zilei. Însă vântul are putere şi vineri în toate regiunile, dar mai ales la munte unde precipitaţiile sunt în continuare mixte. Ca regim termic, mai câştigăm două grade, 8, aşadar, în depresiuni şi cel mult 18 în sudul ţării – se vor înregistra în orele amiezii.
În Bucureşti, sâmbătă, soarele împarte cerul cu norii şi nu se aşteaptă precipitaţii peste zi, când vântul de vest se arată mai hotărât, ci abia după căderea nopţii când se mai domoleşte. Prin urmare, maxima temperaturii aerului atinge 16-17 grade Celsius, după prânz.