Ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori. Primele temperaturi negative din acest sezon. PROGNOZA METEO pentru 24 septembrie – 7 octombrie

Săptămâna acesta vremea va fi răcoroasă. Noaptea în zonele de munte, în nordul Munteniei şi Olteniei se vor înregistra temperaturi negative favorizând apariţiei brumei. Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Romania TV
24 sept. 2018, 10:07
Ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori. Primele temperaturi negative din acest sezon. PROGNOZA METEO pentru 24 septembrie - 7 octombrie

BANAT

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 14…17 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional. O creștere de temperatură este de așteptat pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată pentru perioada 2-6 octombrie.

CRIŞANA
Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime de 12…16 grade și minime de 2…7 grade, mediat regional. O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie, atunci când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie și în special în perioada 2-6 octombrie.

TRANSILVANIA
Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 11…16 grade și minime de 0…5 grade, mediat regional – valori nocturne negative fiind de așteptat în zonele depresionare, unde se forma brumă. O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată în jurul datei de 29 septembrie și pentru perioada 2-6 octombrie.

MARAMUREŞ
Intervalul va debuta cu valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu maxime de 12…15 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional – în depresiuni fiind posibile valori nocturne în jurul a 0 grade și condiții de brumă. O încălzire a vremii este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie, când temperaturile vor deveni apropiate de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra valori în jurul și chiar ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.
Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată după data de 29 septembrie, cu precădere în perioada 2-6 octombrie.

MOLDOVA
Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai mici decât cele climatologic specifice, astfel că maximele se vor situa în ecartul mediu de 13…17 grade, iar minimele de 2…6 grade. După un scurt interval de încălzire, ce se va concretiza în temperaturi în jurul celor normale, va urma o perioadă cu variații de la o zi la alta, regimul termic menținându-se totuși în general apropiat de mediile multianuale.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și din nou în intervalul 2-6 octombrie.

DOBROGEA
Intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional. O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

MUNTENIA
În intervalul 25-27 septembrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor valori termice mult mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă din an, cu maxime de 14…19 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă. O creștere de temperatură este estimată pentru zilele de 28 și 29 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal și posibil chiar ușor mai ridicat. Ulterior, sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, totuși probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu apropiat de cel climatologic specific va fi relativ ridicată.
Estimările prognostice indică o creștere a probabilității pentru ploi locale în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

OLTENIA
Perioada 25 – 27 septembrie va fi caracterizată de o vreme mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 16…19 grade și minime de 3…6 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă. O creștere de temperatură este estimată pentru intervalul 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Condițiile de ploaie vor fi reduse în cea mai mare parte a intervalului de referință, totuși estimările indică o probabilitatea mai ridicată pentru ploi locale în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 3 – 5 octombrie.

LA MUNTE
Intervalul de referință va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deși sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obișnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată.
Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referință, când, la peste 1800 m altitudine, pot apărea precipitații mixte. Apoi, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 2-5 octombrie.

DailyBusiness
Salariu de 5.800 de euro pe lună pentru acest loc de muncă din România. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații
Spynews
Cum este viața Oanei Ioniță, după divorțul de fostul soț! Vedeta și-a dus fiul în vacanță, după o perioadă tumultoasă
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor avea noroc ceresc până pe 25 ianuarie. Patru nativi primesc veștile pe care doreau să le audă
Capital.ro
Final pentru Călin Georgescu! Va fi interzis la prezidenţiale: Este un pericol extraordinar!
Playtech.ro
Grigore Leșe, dus de urgență la spital. Artistul a fost luat cu...
DailyBusiness
PSD pregătește reorganizarea teritorială a României. Ce schimbări majore vin pe cale legislativă
Adevarul
Oligarhul Abramovici l-a tratat pe Adrian Mutu ca îl filmele cu mafioți: Mă ducea la el acasă
wowbiz.ro
Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă
Spynews
Care este legătura între mers și memorie. Ce au descoperit cercetătorii
Spynews
Regula importantă pe care o aplică în relație Barbara Isasi de la Mandinga și iubitul. Nu se abat niciodată de la ea: ”Mi se pare o pierdere de timp”
Evz.ro
Succes în carieră pentru două zodii. Cine sunt norocoșii zilei
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
kanald.ro
Pensionarii, afectați de înghețarea pensiilor. Unii români vor pierde chiar și 540 de lei din pensie, în 2025
Cancan.ro
Primele imagini cu Maximus Prigoană, după moartea afaceristului. E îndoliat, la două luni de la tragedie. Silvius, fratele lui, relaxat, cu țigărușa-n gură!
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Regulă pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Obligatoriu în 2025
StirileBZI
Cât costă rovinieta în 2025, în funcție de tipul mașinii. Acestea sunt tarifele din acest an
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
stirilekanald.ro
O tânără a născut noaptea trecută în Parcul Tei din Capitală, la minus 5 grade Celsius. Ce s-a întâmplat cu bebelușul
substantial.ro
Sancțiunile SUA blochează 500.000 de tone de produse petroliere rusești
MediaFlux
DISPAR CARDURILE bancare. Cu ce vom PLĂTI în MAGAZINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un consilier local trăiește pe picior mare. Deține un apartament în Insulele Canare