Miercuri, vremea continuă să se încălzească, în special în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că temperaturile maxime vor avea valori de la 21…22 de grade pe litoral, până la 31…32 de grade în Lunca Dunării. Soarele domină cerul şi numai pe la munte se adună câţiva nori ce lasă pe alocuri ploi de scurtă durată. În celelate regiuni, ploile îşi fac apariţia numai izolat. Seara şi noaptea nebulozitatea se va accentua în regiunile vestice şi sud-vestice, unde aversele se vor semnala local şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă pot depăşi 15…20 l/mp. Vântul este mai agitat la munte şi local în regiunile extracarpatice, dar temporar şi în restul zonelor, în timpul ploilor.
Miercuri, în Capitală, se mai încălzeşte puţin, termometrele urmând să strângă aproximativ 30 de grade, în condiţiile unui soare generos pe tot parcursul zilei, dar şi a vântului ceva mai sprinten. Presiunea atmosferică scade de la 753 mm Hg.
Citeşte şi Vara începe cu un val de temperaturi scăzute. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI
Joi, vremea va fi în general instabilă. Norii groşi se adună peste jumătatea de vest a ţării unde vor lasă ploi de scurtă durată, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat pot lua aspect de vijelie. Locuitorii din celelate zone se mai pot bucura de soare, însă şi aici se înmulţesc norii, iar manifestările de instabilitate atmosferică îşi fac apariţia îndeosebi după-amiază şi noaptea. Este posibil să cadă, iar pe alocuri, mai cu seamă în zona de munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime, în scădere cu aproximativ 8 grade în vest şi nord-vest, vor avea valori de la 19 grade în Dealurile de Vest până la 30 de grade în Lunca Dunării.
Vremea va fi în general instabilă şi în Bucureşti, joi. Deşi vor fi si intervale cu soare, mai ales în orele amiezii şi în cursul nopţii vor fiapărea ploi de vară, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.
Vineri, vremea rămâne în general instabilă şi se răceşte. În cea mai mare parte a ţării norii domină cerul şi lasă ploi cu tunete, fulgere şi rafale care izolat pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină şi, izolat, cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor pleca de la 16 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge la 25 de grade în sud şi sud-est.
Vremea se răceşte vineri şi în Capitală, astfel că la amiază nu vor fi mai mult de 24 de grade. Ziua începe cu cer înnorat şi este posibil să mai plouă, dar spre amiază se arată puţin şi soarele în urma vântului agitat care alungă norii.
Sfârşitul săptămânii aduce o vreme instabilă în cea mai mare parte a ţării. Local vor mai fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în regiunile din jumătatea de nord pe parcursul zilei de sâmbătă. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii iunie, în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între 17 şi 27 de grade.
Ziua de miercuri le va aduce aminte locuitorilor din Transilvania tot mai mult de vară, asta pentru că în termometre se strâng valori destul de generoase, mai ales faţă de zilele răcoroase de până acum. Vor fi 23 de grade în zonele depresionare la amiază, în timp ce la Braşov şi Sibiu termometrele arată 26 de grade. Mai cald este în partea centrală şi de sud-vest a regiunii, unde sunt aşteptate maxime de 28 de grade.
Mai sus, spre nord-vest, temperaturile cresc considerabil, cu aproape 10 grade faţă de ziua precedentă. Vor fi 26…28 de grade la amiază, dar soarele mai lasă din când în când loc norilor ce aduc ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere.
În partea de vest a ţării în mare parte din zi vremea va fi însorită, iar mercurul în termometre se avântă după-amiază spre 28…29 de grade. Seara, în schimb, se înmulţesc norii ce aduc, mai ales în cursul nopţii, ploi de scurtă durată, izolat mai însemnate cantitativ, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului.
În Oltenia se anunţă o zi de miercuri caldă şi destul de însorită. Amiaza vine cu 28…29 de grade, chiar 30 în Lunca Dunării, iar vântul adie uşor. Este bine să vă bucuraţi de această zi plăcută, pentru că în cursul noptii se întorc ploile, cu descărcări electrice şi rafale de vânt.
În Muntenia, soarele domină cerul şi urca mercurul în termometre până la 28 de grade în zona deluroasă şi 30…32 de grade în extremitatea sudică a regiunii. Vântul este ceva mai sprinten din când în când.
Şi în sud-est este cald şi frumos, iar vântul îşi face simţită prezenţa. Temperaturile ajung la 28…30 de grade şi doar pe litoral se opresc la 21…23 de grade, datorita influenţei moderatoare a apei mării.
În Moldova soarele împarte cerul cu norii ce lasă prin partea de nord şi prin zona deluroasă câteva ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Vântul este ceva mai sprinten, dar mai cu seama în timpul ploilor.
Vremea îi răsfaţă, miercuri, pe cei aflaţi pe litoral cu mult soare şi temperaturi în orele amiezii, în aer, cam între 21 şi 23 de grade. Apa nu este bună însă de o bălăceală pe cinste, pentru că la ţărm nu are mai mult de 16…18 grade, în timp ce vântul este din când în când puţin cam agitat.
Vremea continua să se încălzească, miercuri, şi la munte. Ziua începe cu soare, însă după-amiază norii se înmulţesc peste toate masivele şi aduc pe alocuri ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere. Seara şi noaptea, în schimb, vor fi mai multe ploi în Carpaţii Occidentali şi în grupa vestica a Carpaţilor Meridionali, unde se adună si cantităţi de apă mai însemnate. Izolat, acestea vor putea depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul este mai alert pe creste, dar şi în timpul ploilor. Termometrele strâng 20…21 de grade pe Valea Prahovei la Predeal, respectiv la Stâna de Vale. 18 grade vor fi la Păltiniş şi numai în zona înaltă temperatura se opreţte pe la 14 grade, cum este cazul la Vârful Toaca din Munţii Ceahlău.