La Arad, străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar maşinile au rămas blocate în puhoaie. Şoferii au avut nevoie de ajutor pentru a putea ieşi. Canalizările nu au făcut faţă, iar apa a intrat şi în curţile şi în casele oamenilor.
Şi în localitatea covăsneană Brăduţ, mai multe gospodării şi câteva zeci de hectare de terenuri au fost inundate în urma unei ploi torenţiale.
Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Raluca Dumuţ a declarat miercuri că din cauza ploilor abundente debitul pârâului Cormoş a crescut şi au fost inundate 20 de case şi anexe gospodăreşti, mai multe fântâni, 20 de hectare de terenuri arabile şi 60 de hectare de păşuni şi fâneţe. De asemenea, s-a produs o eroziune de mal pe pârâul Cormoş în lungime de aproape 200 de metri.
Şi în localitatea Comăneşti, din judeţul Bacău, puhoaiele au făcut dezastru în zeci de locuinţe. Apele s-au retras repede, dar oamenii au casele pline de mâl şi abia au mai putut salva câteva lucruri.
Ploaia torenţială care a căzut miercuri după-amiază în municipiul Râmnicu Vâlcea a afectat mai multe cartiere ale oraşului, inundând peste 30 de locuinţe şi societăţi comerciale.
„Cea mai gravă situaţie o avem în zona de nord a oraşului în cartierul Bujoreni unde un podeţ peste pârâul Bujoreanca fiind subdimensionat a transformat ambele străzi laterale efectiv în ape curgătoare. Pârâul n-a mai avut unde să se scurgă şi a inundat un cartier rezidenţial, muzeul satului şi mai multe societăţi comerciale care se aflau lângă albia pârâului. În acest moment am intervenit cu utilaje şi distrugem acest pod după care vom efectua cercetări cu privire la cine şi pe baza căror acte a fost construit”, a precizat pentru Agerpres prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.
O altă situaţie dezastruoasă se înregistrează în cartierul Râureni unde şcoala generală şi şapte gospodării au fost inundate de apele scurse de pe versanţi. Echipe ale ISU au intervenit cu motopompe la evacuarea apelor din curţi, beciuri şi locuinţe. Ploaia care s-a abătut asupra municipiului Râmnicu Vâlcea a afectat şi localităţile limitrofe oraşului, cele mai grave situaţii fiind la Vlădeşti, Bujoreni şi Budeşti.