Ploile vin de la mijlocul săptămânii. VEZI PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE ZILE

Dacă sunteţi gata să porniţi spre munţi sau spre litoral, ei bine, aflaţi că vremea este în toane cât se poate de bune. Cel puţin primele trei zile ale saptamanii vor aduce o vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod normal, mai ales în vestul şi sud-vestul ţării.
Romania TV
08 sept. 2012, 18:40
Ploile vin de la mijlocul săptămânii. VEZI PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE ZILE

Săptămâna începe într-o notă mai curând specifică sezonului cald cu soare generos şi destul de multe grade în termometre, cu precădere în vestul şi sud-vestul ţării. Vântul va avea câteva răbufniri nervoase prin sudul Banatului şi al Olteniei, dar şi pe litoral. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade în Delta Dunării până la 31 de grade în Banat şi în vestul Olteniei.

Prima zi a săptămânii nu aduce modificări în aspectul vremii în Capitală. Bucureştenii se vor bucura în continuare de mult soare şi aproximativ 27-29 de grade în termometre după-amiază. Vântul în schimb îşi face puţin simţită prezenţa din când în când, dar fără să fie deranjant.

Marţi, vremea se va menţine frumoasă şi însorită. Din când în când vântul se agită prin sud-vestul şi nord-estul ţării, iar valorile termice caracterizează şi în acesată zi o vreme ceva mai caldă în regiunile intracarpatice. La amiază, mercurul în termometre va urca până la 31 de grade în Crişana, plecând de la cel mult 21 de grade pe litoral.

Vreme fumoasă vom avea şi în Capitală, cu cerul mai mult senin şi vânt puţin mai sprinten. Temperatura maximă va fi de 26-27 de grade, exact cât ar trebui să arate termometrele în această perioadă a anului.

În cursul zilei de miercuri vremea este în continuare plăcută şi destul de însorită. Abia noaptea se înmulţesc norii în partea de vest a ţării, ce vor lăsa câteva ploi slabe. Vântul mai dă semne de uşoară agitaţie prin regiunile extracarpatice, iar temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade în Delta Dunării până la 30 de grade în Câmpia de Vest.

Şi la mijlocul săptămânii în Capitală vom avea parte de o vreme frumoasă. Soarele blând de septembrie învăluie Bucureştii, vântul adie uşor, iar temperatura se avântă spre 26-28 de grade în orele amiezii, după cele numai 11-13 grade din zorii zilei.

De joi în schimb, ploile mult aşteptate îşi fac apariţia şi în zona ţării noastre. Vremea va fi în general instabilă în jumătatea vestică a ţării, unde vor fi înnorări temporare, local va ploua şi vor fi descărcări electrice. Tot in aceste zone valorile termice vor marca o scădere, aşa încât la amiază temperaturile nu mai trec de 22-25 de grade. În celelalte zone va predomina soarele şi doar în nord-est apar câteva ploi slabe, iar temperaturile se menţin peste normalul perioadei, ajungând la 30 de grade în Lunca Dunării.

La sfârşitul săptămânii, ploile rămân de interes în special pentru regiunile vestice, nordice şi centrale ale ţării, unde valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă, în timp ce în restul zonelor se vor situa uşor peste mediile climatologice ale mijlocului de septembrie.

Şi aceasta săptămână debutează cu o vreme frumoasă la munte. Soarele stăpâneşte aproape în totalitate cerul, iar vântul va fi ceva mai nervos îndeosebi în Munţii Banatului. Valorile termice se menţin în general peste normalul perioadei în orele amiezii, după ce ziua începe cu temperaturi nu foarte generoase. Vor fi cel mult 20 de grade la Păltiniş şi Predeal şi 23 de grade la Stâna de Vale în Munţii Apuseni. Puţin mai rece este în zona montană înaltă, temometrele urmând a indica, de exemplu, la Vârful Toaca din Munţii Ceahlău maximum 14 grade.

Pe litoral, vă puteţi bucura de încă o zi cu vreme propice pentru plajă. Soarele nu lasă controlul asupra cerului, iar vântul va avea unele răbufniri. Se anunţă cel mult 20-22 de grade în aer, cât vor arăta de altfel termometrele şi apa de la ţărmul mării. Nu este foarte mult pentru o bălăceală bună, dar este încă destul de plăcut pentru sfârşitul primei decade a lunii septembrie.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!