PMP îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că, la votul pentru arestarea lui Dan Şova, nu a respectat prevederile Constituţiei privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunității senatorilor şi nu a cerut conducerii Senatului să publice în Monitorul Oficial Hotărârea prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului PSD.
„Decizia Curții Constituționale, spune: „2. Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2014 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Senatului României”.
Această parte a deciziei dă dreptate plângerii penale depuse de către domnul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, și îl plasează pe Călin Popescu Tăriceanu în situația de incompatibilitate cu funcția pe care o ocupă.România nu-și poate permite un președinte de Senat care încalcă Constituția, lucru constatat de Curtea Constituțională a României.
Singura ieșire, cât de cât onorabilă din această situație, o reprezintă demisia imediată a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu”, precizează PMP, într-un comunicat de presă.